MOSKVA ZOVE NOVAKA Rusi imaju specijalni plan, potreban im je Đoković
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Novak Đoković polako hvata pravu formu. Nakon propuštanja velikog broja turnira na početku sezone, srpski teniser je povezao par mečeva. Zanimljivo je da bi on mogao da se nađe na jednom tuniru i to nenadano. Naime, Rusija planira da održi egzibicioni turnir tokom leta, na kom će igrati samo teniseri sa specijalnim pozivnicama. On bi se igrao umesto Kupa Kremlja, koji je tradicionalno bio u kalendaru ATP. Potvrdu o ovoj priči dao je i član teniske federacije Rusije, Vladimir Kamelzon.

- Teniska federacija Rusije i Moskve razvijaju programe za razvoj našeg sporta za blisku budućnost. Konkretno, radimo na Moskva openu. Možemo da ga nazovemo i drugačije, još nismo odlučili. Pozvaćemo igrače iz Belorusije, Kine, Kazahstana, Turske i drugih zemalja. Pregovaramo sa Novakom Đokovićem - rekao je on. 

NEKAD POGLED GOVORI VIŠE OD REČI O ovom susretu priča svet tenisa: Novak očima "zaledio" Nadala (FOTO)

Povodom ovih informacija i izjava Kamelzona oglasio se i prvi čovek ruskog tenisa, Šamil Tarpiščev, koji je bio nešto rezerevisaniji.

- Još je prerano pričati o ovom turniru, o njegovom vremenskom roku. Menjamo trenutno ceo kalendar, pravimo sopstveni sistem takmičenja. Rano je pričati o inovacijama. Pozvaćemo mnoge, ali nije sada vreme da se priča o Đokoviću ili bilo kom drugom, morate prvo da razgovarate sa igračima. Đokovićevo učešće će zavisiti od njegove želje i kako se to uklapa u njegov kalendar. Ono što želite često se ne desi u stvarnosti, morate da radite na tome.

NOVAK NA TERENU Poznat termin odigravanja meča Đokovića i Monfisa

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Slavica

03.05.2022 13:06

Mašta čini svašta pustite čoveka da igra ono što najbolje zna a Ruse pustite da maštaju jer svako radi ono što najbolje zna