NOVAK ZNA ŠTA GA ČEKA Rubljev je jedan od najuspešnijih igrača poslednjih godina
ALO/K.Ć.

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, plasirao se u finale Srbija Opena pobedom protiv Karena Hačanova sa 2:1. 

Njegov rival u finalu biće Andrej Rubljev, takođe teniser iz Rusije. 

Finale je na programu sutra od 14 časova na Dorćolu. 

-Igrali smo samo jednom, na završnom mastersu u Torinu. Uslovi drugačiji, podloga, nadmorska visina. Nismo igrali na ovoj podlozi. Finale je finale, dajete maksimum, što vam je ostalo u rezevroaru. On je jedan od najuspešnijih igrača poslednjih godina, ima kontinutet u Top 10. Aktivan je iz forhend ugla, veoma je prodoran, traži da kontroliše tok meča. Znam šta mi je činiti, pričao sam sa Goranom na taktici. Poradiću na tome. Nadam se i boljem početku, neka bolji pobedi - poručio je Novak. 

NOVAK ZNA ŠTA GA ČEKA Rubljev je jedan od najuspešnijih igrača poslednjih godina

ALO/K.Ć.

 

Pokazao je još jednom da je veliki borac.

-Sva tri meča sam osećao loptu dobro. Dobro sam servirao, diktirao igru, drugi i treći set je bio dobar. Hačanov je kvalitetan igrač. Svaka pobeda mi je važna. Imao sam sjaju podršku, to mi je dalo motiv da igram najbolji tenis i borim se do kraja - kaže Novak. 

NOVAK ZNA ŠTA GA ČEKA Rubljev je jedan od najuspešnijih igrača poslednjih godina

ALO/K.Ć.

 

Rekao je da je sasvim u redu to što je sve tri pobede ostvario u tri seta.

-Nije bio plan da igram u tri seta, gledam uvek da dobijem u dva. Nosite se s onim što imate na terenu i gledate da se izvučete, da obezbedite najbolji ishod meča za sebe. Uzimajući u obzir manjak mečeva, dobro je što sam igrao sve u tri seta. Fizički sam dobro, samouvereniji sam. Uvek može mnogo bolje, ali na dobroj sam putanji. Biće to najteži meč turnira, protiv igrača iz Top 10. Hvala mu što je došao u Beograd, ne treba to zaboraviti ni njemu ni Karenu. Ipak smo najniža kategorija turnira, ali izabrali su nas pre Barselone, to nam puno znači za organizaciju turnira. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading