OVO JE STRAŠNO! Stručnjak otkrio nove detalje o ponižavanju Novaka Đokovića, sve je zavera!
EPA-EFE/ALI HAIDER

Doktor Abul Rizvi je bio visoki zvaničnik u Odeljenju za imigraciju od ranih 1990-ih do 2007. godine kada je otišao kao zamenik sekretara i zna o čemu priča i šta se sve dešavalo u Melburnu. Tekst je osvanuo na portalu johnmenadue.com.

- Odgovori koji su zvaničnici unutrašnjih poslova dali Senatu o postupanju Ministarstva u slučaju Novaka Đokovića bili su "dimna zavesa" u kojoj se prikriva stvarnost direktnim dezinformacijama. Trebalo je unutrašnji poslovi da objasne zašto Đoković nije stavljen na listu za uzbunu (MAL) i zašto mu nije odmah odbijena viza od s obzirom na njegove javne izjave protiv vakcinacije? Zašto su ostali teniseri i zvaničnici bili u istoj situaciji kao i Đoković, omogućeno im je da dođu, pre nego što je Đokoviću ukinuta viza 6. i 7. januara? Nažalost, nije bilo dovoljno vremena da se ovo pitanje reši.

NOVAKOVI NAVIJAČI U NEVERICI Medvedev opasno diše Srbinu za vratom! Ugroženo prvo mesto!

Nastavio je u istom ritmu.

- Iako je bilo jasno da će slučaj Đoković biti kontroverzan mesecima pre nego što je on podneo zahtev za vizu u novembru 2021. godine, unutrašnji poslovi nisu postavili Đokovića u MAL kako bi omogućili ministru i visokim zvaničnicima u Kanberi da budu upoznati sa njegovim zahtevom za vizu. Sekretar Peculo dao je Senatu pogrešan razlog za ovaj previd.  Rekao je da "to ne bi napravilo nikakvu materijalnu razliku, da je to bio kriterijum ili element donošenja odluka koji bi potencijalno sprečio davanje vize, onda bi službenik dao težinu tim razmatranjima. Nije relevantno za davanje vize 408 da bi se ta pitanja uzela u obzir.

ĐOKOVIĆ ODUŠEVIO NAVIJAČE! Hoću Nika Kirjosa da dovedem u Beograd!

Ovaj odgovor je problematičan na više načina.

- Visoki zvaničnici u Kanberi imali su odgovornost da upozore ministra na tako kontroverznu molbu za vizu čak i ako je trebalo da bude odobrena. Peculo bi znao da je stavljanje Đokovića na MAL najbolji način da se to omogući.

Imao je još argumenata.

- Drugo, zdravstveni zahtev u Zakonu o migracijama daje donosiocima odluka o vizama široko diskreciono pravo da odbiju vizu iz razloga javnog zdravlja, posebno usred proglašene globalne pandemije. 

- Drugo, jedan od Peculovih zvaničnika je izneo tezu da je Đokovićev zahtev za vizu razmotren u smislu uslova za ulazak, i utvrđeno je da ih ispunjava. Niko osim Vlade nije sugerisao da je karakter relevantan u slučaju Đokovića. U proceni Senata, Peculo i njegovi zvaničnici su studiozno izbegavali da pominju zahteve javnog zdravlja iz Zakona o migracijama. Razlog za to može biti samo jedan – oni znaju da je njegov zahtev za vizu trebalo da bude odbijen iz razloga javnog zdravlja.

Naveo je još dva razloga.

- Treće, ako Ministarstvo unutrašnjih poslova ima pravni savet da zdravstveni zahtev ne predstavlja osnovu za odbijanje vize nekome ko nije u potpunosti vakcinisan zašto nije preduzeo korake da to ispravi? 

- Četvrto, Peculo tvrdi da je aviokompanija mogla da dobije savet u realnom vremenu da ne dozvoli Đokoviću da se ukrca na avion za Australiju, da je postojala nova digitalna deklaracija putnika. To MAL radi decenijama. Upozorava osoblje avio-kompanije da uputi svakoga ko je na MAL listi, da obavesti putnika o tome. Obaveštavaju se relevantni zvaničnici i sprečava se osoba da se ukrca.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading