ZVEREV MORA NA REHABILITACIJU! Novakov kritičar upro prstom u njegovog rivala, zahteva mnogo rigorozniju kaznu!
Tanjug/Ap

Šveđanin je komentarisao lupanje reketom o sudijsku stolicu trećeg reketa sveta, a  naglasio je da bi ga trebalo poslati na neku vrstu rehabilitacije.

Aleksandar Zverev je kažnjen sa 40.000 dolara, takođe oduzeli su mu bodove i novac koji je zaradio na turniru.

Po Vilanderovom mišljenju ni to nije dovoljno.

- Ako igrač polomi reket udarajući po sudijskoj stolici, a to je bukvalno na par centimetara od toga da udari sudiju po nozi, ne bi mu trebalo dozvoliti da se vrati na teren pre nego što prođe neku vrstu rehaabilitacije. Moramo da kaznimo, dozvoliti mu da se vrati profesionalnom tenisu ove nedelje ili posle dve nedelje, to je prerano. Po meni, novac ne menja ništa, nekog sa takvim ponašanjem trebalo bi kazniti ili sa tri ili sa šest meseci suspenzije. Ne date mu da igra da najvažnijim turnirima u kalendaru. Sada su to najverovatnije grend slemovi i Mastersi, Dejvis kup - rekao je VIlander za Eurosport.

EPILOG DIVLJANJA! Zverev dobio kaznu, ali tek će biti u velikom problemu!

Dodao je da ova kazna nije korektna kada uzmemo u obzira ostale igrače.

- Ne znam gde da se podvuče linija, ali dozvoliti mu odmah da se takmiči, to mi ne deluje da je korektno prema ostalim igračima. Možda je vreme da imamo neko profesionalno telo u tenisu koje će donositi sve te odluke i koje je kombinacija ATP, ITF, WTA i MOK. Moramo nastupati zajedno i za ovakvo ponašanje reći, ne, nije ti dozvoljeno da igraš sve dok ne prođeš neku vrstu procesa rehabilitacije. Ne, ovo nije dobro za tenis. Za njega je verovatno odlično što odmah može da igra, što može da igra i za zemlju i za svoje drugove u timu. Ipak, sve to ne šalje sjajnu poruku u profesionalnom tenisu - dodao je Vilander.

Vilander je rekao da ne voli uništavanje reketa, da to nije pravi primer za decu.

- Ne volim to uništavanje reketa, čak iako je to sve prihvatljivije u svetu tenisa. Aprolutno mrzim takvo ponašanje, imate tako mnogo igrača koji sebi ne mogu da priušte novi reket. Dakle ne pokazuj deci da tako treba tretirati oruđe koje koristimo - zaključio je Vilander.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Vanesa

04.03.2022 02:30

Znas vilanderu kako se kaze kod nas" nasla kurva da priča o poštenju"!!!