ŠOK U DUBAIJU! Veseli rastužio Đokovića, Novak izgubio od 123. igrača na svetu!
Tanjug/Ap

Vratio se Novak na teren posle velike pauze i drame u Australiji. Očekivao se nešto slabiji početak turnira u Dubaiju, prvog za njega u 2022. godini. Međutim, bez mnogo problema savladao je Lorenca Musetija, a onda i Karena Hačanov, međutim...

Usledio je meč sa malo poznatim češkim teniserom Jiržijem Veselim, kvalifikantom, koji je uspeo da napravi najveće iznenađenje ove godine i savlada prvog igrača sveta i to sa 2:0 (6:4, 7:6). Ovaj poraz posebno je bolan jer je Novak sada i zvanično ostao bez prvog mesta na ATP listi.

ŠOK U DUBAIJU! Veseli rastužio Đokovića, Novak izgubio od 123. igrača na svetu!

Tanjug/Ap

 

Nije Novak delovao kao obično, videlo se da nešto ne štima u njegovoj igri. Nisu mu pomogli ni nestvarni servisi Čeha koji su išli do 230 kilometara na čas. Iako je Nole krenuo slabije u meč, očekivao se odgovor, ali on nikako nije stizao.

Jedan brejk bio je dovoljan Veselom da povede, a onda u drugom setu kada je došao do novog, delovalo je da je sve gotovo. Servirao je na 5:4 za pobedu, ali je Đoković odgovorio.

Mnogi su pomislili da je to konačno onaj pravi Novak, da će bez problema uspeti da preokrene i dođe do pobede. Međutim, samo je uspeo da odvede meč u taj-brejk, a tamo ponovo briljantni Čeh koji je ostao neporežen protiv Novaka.

Ovo je bila njegova druga pobeda u isto toliko mečeva sa Novakom. Naredni rival Veselom biće pobednik duela Beraknis - Šapovalov.

ĐOKOVIĆ - VESELI 0:2 (4:6, 6:7)

6:7 - KRAJ! Đoković posle 7:5 doživljava šokantan poraz od 123. igrača na svetu.

6:6 - Kakvi sada promašaji, ali i sjajni udarci Veselog koji uspeva da izjednači i pošalje drugi set u taj-brejk.

6:5 - Koliko je ovo bilo dramatično. Imao je brejk šansu Veseli, ali uspeva Srbin da se vrati. Baš, baš mnogo ga Čeh muči, niko ovo nije očekivao. Sada će Novak imati priliku da novim brejkom dođe do izjednačenja.

5:5 - Dobro je! Izvukao se Đoković! Koristi Srbin treću brejk priliku i dolazi do izjednačenja! Ponovo smo na početku! Nestvarno kako servira Čeh, uspeo je da na 30:40 odservira čak 223 km/h.

4:5 - Bez izgubljenog poena Đokovića smanjuje prednost. Sada sledi najbitniji gem u meču do sada. Noletu je potreban brejk, dok Čeh servira za pobedu.

3:5 - Ništa od brejka! Đoković je imao brejk šansu, prvu u drugom setu, ali je nije iskoristio. Čeh na gem do pobede. Nole mora da servira za ostanak u meču. Neverovatno zvuči, zar ne?

3:4 - Ovako ne deluje dobro! Veseli dolazi do brejka! Ko se ovome nadao? Čeh koristi drugu brejk priliku i sada je na samo dva gema do pobede!

3:3 - Ne vredi, sjajni servisi Čeha baš prave problem Đokoviću. Veseli ne dozvoljava Đokoviću da uopšte dođe do šanse za brejk.

3:2 - Novi siguran gem Đokovića na svoj servis, vreme je za brejk!

2:2 - Žilav je Veseli, ponovo je nastavio da muči Novaka i ponovo dolazi do izjednačenja. Neće Novaku uopšte biti lako da dođe do pobede.

2:1 - Nole uspeva da se vrati u ritam i ponovo dođe do prednosti.

1:1 - Imao je Novak 0:30, a onda i 40:40, ali sjajni Čeh uspeva da se vrati i dođe do izjednačenja.

1:0 - Đoković bez izgubljenog poena otvara drugi set. Možda je ovo najava povratka Srbina.

PRVI SET:

4:6 - Čeh potvrđuje dobru igru i stiže do prvog seta. Đoković će morati da se pomuči kako bi slavio.

 

 

4:5 - Još uvek je Đoković u igri, smanjuje Srbin zaostatak, a Jirži će sada servirati za vođstvo u setovima.

3:5 - Odlilni servisi Veselog za potvrdu brejka. Sada je Čeh na gem do prvog seta.

ŠOK U DUBAIJU! Veseli rastužio Đokovića, Novak izgubio od 123. igrača na svetu!

EPA

 

3:4 - Nije dobro! Đoković prepušta novi brejk Veselom. Ovog puta uz duplu grešku Čeh stiže do velike prednosti.

3:3 - Ne posustaje ni Veseli. Stiže odgovor posle vrlo sigurnih servisa Čeha. Ponovo je nerešeno.

3:2 - Siguran Đoković za potvrdu brejka. Prvi put na meču Srbin ima prednost.

2:2 - Uzvraća Novak! Evo brejka i na drugoj strani! Sada smo ponovo na početku. Đoković je iskoristio prvu priliku koja mu se ukazala.

 

 

1:2 - Malo se pomučio Novak, ali upisao prvi gem na meču na svoj servis. Smanjuje zaostatak Srbin.

0:2 - Potvrđuje brejk Čeh bez mnogo muke, Nole još uvek bez gema. 

0:1 - Brejk odmah na startu. Veseli stiže do prednosti na početku meča.

16.10 - Meč je počeo! Prvi na servisu Novak Đoković!

15.42 - Podsetimo, Novak je do četvrtfinala stigao sigurnim pobedama protiv Lorenca Musetija i Karena Hačanova sa po 2:0, dok je Veseli prvo prošao kvalifikacije savladavši Habiba i Popirina, a onda iznenadio prvo Čilića, a onda i Bautistu Aguta.

15.30 - Đoković i Veseli do sada su se susreli samo jednom i tada je, na veliko iznenađenje, Čeh odneo pobedu. Do danas on je među malobrojnim igračima koji imaju pozitivan skor protiv prvog reketa sveta. Veseli je 2016. godine savladao Srbin sa 2:1 u prvom kolu Monte Karla. Novi susret trebalo je da se odigra na US openu iste godine, ali do njega nije došlo jer je Čeh predao pre početka.

15.16 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču četvrtfinala turnira u Dubaiju između Novaka Đokovića i Jiržija Veselog. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading