NOLE OTKRIO FORMULU USPEHA! Đoković se setio svoje "teniske majke" i šta ga je ona naučiča!
Tanjug/Ap

Novak Đoković je za "Lekip" otkrio kako je stigao do samog vrha.

- Iza svega toga je mnogo rada. Ja mogu da se rastegnem kao gimnastičar, a to nije zato što sam takav rođen, nego zato što se istežem od sedme godine - naveo je on.

Najbolji teniser na svetu je naglasio da u talenat veruje, ali da je talenat samo mali deo onoga što je potrebno da bi se uspelo.

- Šta je talenat? Da, ja verujem u talenat, recimo da je to genetska prednost, ali on nosi samo mali procenat uspeha. Ostalo je sve u radu - dodao je Đoković.

NOVAK PONOVO OTVORIO DUŠU! Đokoviću jedna stvar uopšte nije jasna!

Pomenuo je i svoju "tenisku majku".

- Moram da kažem da sam imao sreće da na mene pozitivno utiče moja teniska majka Jelenas Genčić i njen holistički pristup telu; Ona mi je prva rekla da bih morao da pazim šta jedem, koliko sati spavam. Objasnila mi je koliko je bitno čitanje i šta sve moram da radim kako bih uspeo. To je pristup od 360 stepeni, a tako razmišljam od kad sam imao sedam-osam godina - naveo je najbolji teniser sveta.

NOVAK PROGOVORIO O PAKLU KOJI JE PROŠAO! Đoković priznao: Telo je reklo stop, bio sam uplašen!

Otkrio je i kako je rešio respiratorne probleme koje je imao.

- U 2010. godini se desila najveća promena kada sam promenio ishranu i to mi je pomoglo da se rešim respiratornih problema koji su me mučili kada sam bio mlađi. Sve sam probao, pa i operaciju nosa, razne lekove, vežbe ali ništa nije pomoglo. Imao sam intoleranciju na gluten a da to nisam ni znao. A dijeta je postala potpouno novi način života. Ona je razlog štšto za sve što stavljam u svoje telo pravim jako stroge procene. Ne možete da me naterate da uzmem bilo šta i to je moj koncept nezavinosti u životu - dodao je Novak.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading