AMERIKANCI DONELI ODLUKU! Ovo je znak da će Novak Đoković igrati u Indijan Velsu i Majamiju?
EPA/ Neil Hall

Prema poslednjim informacijama Novak Đoković će moći da igra na turnirima u Americi, odnosno mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.

Đoković je pet puta osvojio masters u Indijan Velsu, a kako stvari stoje ove godine će pokušati da se domogne novog trofeja. 

OGLASIO SE JOŠ JEDAN TURNIR POVODOM NOVAKA! Dočekaćemo ga raširenih ruku, ali...

Odmah posle Indijan Velsa, najbolji teniseri i teniserke se sele u Majami.

Govorilo se da Đoković zbog nevakicinisanja ne može u Sjedinjene Američke Države. Međutim, to više nije tačno.

U Sjedinjenim Američkim Državama o pitanjima putovanja u pandemijsko vreme odlučuje Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

AMERIKANCI DONELI ODLUKU! Ovo je znak da će Novak Đoković igrati u Indijan Velsu i Majamiju?

EPA/John G. Mabanglo

 

I, do skora jeste važilo pravilo, koje je dekretom doneo predsednik SAD Džozef Bajden, da se u pomenutu zemlju može ući samo vakcinisan (određenim vakcinama, ne svim), te da jedino direktor CDC-a može da dozvoli izuzetak (ali se to svodilo samo na osobe koje se  ili obavežu da će se vakcinisati po sletanju u SAD, ili su u pitanju nevakcinisane osobe koje mogu da Sjedinjenim Američkim Državama budu od pomoći u nekoj vanrednoj situaciji).

PREOKRET!? Novak dobio poruku od Američke ambasade koja menja SVE?

Međutim, 27. januara, CDC je doneo odluku koja bi i te kako mogla da ide na ruku Novaku.

Rešenje vam prenosimo u celosti:

- Ako planirate da obavite međunarodno putovanje u Sjedinjene Američke Države, treba vam Kovid-19 test (bez obzira da li ste vakcinisani ili niste, i bez obzira čije državljanstvo imate), i to test koji nije stariji od jednog dana pre nego što ste ukrcali na let za Sjedinjene Države. Morate da pokažete negativan rezultat pre nego što uđete u avion;

- Ako ste se nedavno oporavili od Kovid-19, umesto uobičajene dokumentacije (o vakcinaciji, prim. prev.) možete da putujete i sa dokumentacijom o oporavku od Kovida (na primer, možete da pokažete pozitivan Kovid-19 test na uzorku datom ne starijem od 90 dana pre nego što ste se ukrcali na let iz neke strane zemlje), ali uz to vam je potrebno i pismo licenirane zdravstvene ustanove ili nekog zvaničnika zaduženog za javno zdravlje kojim se potvrđuje da smete da putujete.

AMERIKANCI DONELI ODLUKU! Ovo je znak da će Novak Đoković igrati u Indijan Velsu i Majamiju?

EPA/PAUL BUCK

 

Imajući u vidu da je Novak Đoković tokom nedavnog suđenja u Australiji dokazao da je 16. decembra bio pozitivan na SARS-CoV-2 tip koronavirusa, to znači da bi, prema pomenutom pravilniku američkog CDC-a od 27. janaura 2022, on sve do 16. marta ove godine mogao nevakcinisan da se ukrca na avion koji leti za SAD .

Turnir u Indijan Velsu počinje desetog marta, a to što se ATP Majami igra 23. dana tog meseca - ne bi trebalo da predstavlja problem za Đokovića, jer je dosadašnja poteškoća bila upravo sam dolazak na američko tlo. A kada se tamo dođe, dokle god mu traje viza može u SAD i da ostane, pa i nevakcinisan.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading