VELIKI TENISKI SKANDAL! Igrači dobijali lažne kovid propusnice, odmah pokrenuta istraga!
EPA/ JASON O'BRIEN

Informaciju je inicijalno objavio portal 24.hu, a potom je u javnost isplivalo pismo nedašnje 33. igračice sveta u dubulu Katalin Marosi koja je sada kordinatorka nacionalnog tima Mađarske.

Ona je na leto 2021 mejlom igračima i njihovim roditeljima tražila podatke poput imena, matičnog broja, adrese, imena majke.

Prema navodima, tvrdi se da su ovi lični podaci upotrebljeni kako bi se izradile lažne kovid propusnice.

- Potreban nam je PCR test, ali sad ovo možemo da rešimo ako mi pošaljete potrebne podatke koje prosleđujem doktoru da izda nalaz, a deca mogu da se provuku - citira se poslati mejl

 

 

O tome je progovori Gabor Koves selektor Dejvis kup reprezentacije Mađarske koji je vakcinisak i kome spomenuti dokument nije bio potreban.

- Pre Dejvis kupa u Torinu, kao neko sa punom zaštitom, tri vakcinacije, dobio sam papir koji mi nije trebao, jer sam mogao da putujem i bez njega. Samo neko ko nije bio vakcinisan je morao da ima ovaj kućni PCR test da bi ušao u zemlju. Bilo mi je čudno, jer su se radili PCR testovi na licu mesta - rekao je Koves.

Zbog toga je Mađarski teniski savez pokrenuo hitnu istragu, a zatim je potvrđeno da je Katalin Marosi dobila otkaz.

Pokrenuto je i najmanje šest disciplinskih procedura protiv trenera, generalnog sekretara saveza, sportskog direktora i lekara,  a navodi se krivične istrage verovatno neće biti.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading