NOVAKU SE (NE) DRMA TRON Evo do kada Đoković ostaje prvi!
EPA/ CHRISTOPHE PETIT TESSON

Ruski teniser Danil Medvedev doneo je odluku da ne nastupi na turniru u Roterdamu koji je na programu naredne nedelje, što je odlična vest za Novaka Đokovića.

Medvedev je u Roterdamu mogao da prestigne Novaka na ATP listi, ali je očigledno iscprljen posle naporne dve nedelje u Australijan openu, pa će Srbin još neko vreme biti prvi reket sveta.

OGLASIO SE DIREKTOR AUSTRALIJAN OPENA! Ono što je rekao o Đokoviću šokiralo je ceo svet!

Danil će sledeće sedmice izgubiti još 500 bodova, dok će Đokoviću biti oduzeto 140, pošto se tada brišu bodovi sa ATP kupa prošle sezone koji su osvojili Rusi. U tom trenutku razlika između njih dvojice biće 1.250 poena u korist našeg asa.

NOVAKU SE (NE) DRMA TRON Evo do kada Đoković ostaje prvi!

AP Photo/Thibault Camus

 

Na ATP listu će uticati i to što će 21. februara biti obrisani bodovi sa prošlogodišnjeg Australijan opena. Novak gubi 2.000 poena pošto je 2021. slavio u Melburnu, a Danilu se oduzima 1.200 jer je igrao finale.

TAKO TO RADI NAJVEĆI U ISTORIJI Evo šta je Novak Đoković pio kod predsednika Vučića! (VIDEO)

U tom momentu, razlika između Đokovića i Medvedeva biće 450 bodova.

Srbin će igrati u Dubaiju koji počinje 21. februara, pa bi eventualnom titulom mogao svoj saldo da uveća za 500 bodova.

NOVAKU SE (NE) DRMA TRON Evo do kada Đoković ostaje prvi!

EPA-EFE/ALI HAIDER

 

Nakon toga, u martu, na red dolaze mastersi u Indijan Velsu i Majamiju, na kojima Novak prošle godine nije učestvovao i to je nova velika šansa za njega, gde bi potencijalno mogao da osvoji maksimalnih 2.000 poena. 

Ali, ni Medvedev se nije proslavio na američkoj turneji. Na  Indijan Velsu može da osvoji 910 bodova, dok u Majamiju može da uzme 820.

Ipak, u ovom trenutku teško je predvideti hoćemo li Novaka gledati na pomenutima mastersima. Ako zaigra i na njima bude bolji od Medvedeva, mogao bi da bude prvi barem do aprila, tačnije do dela sezone kada počinje serija turnira na šljaci.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading