BRAVO, FILIPE! Krajinović srušio Novakovog velikog rivala za četvrtfinale Monpeljea!
EPA-EFE/DAVID GRAY

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u četvrtfinale turnira u Monpeljeu pošto je u drugom kolu pobedio Žoa Vilfrida Congu 6:4, 7:6 (2) za sat i 41 minut igre. 

Peti nosilac će se za mesto u polufinalu boriti protiv Damira Džumhura ili Nikoloza Basilavšilija, koji je postavljen za četvrtog nosioca. 

Krajinović, trenutno 36. igrač sveta, u prvom gemu je oduzeo servis nekada petom teniseru sveta i potom sigurnim servisom poveo sa 1-0. Koliko je srpski igrač bio dobar govori i podatak da je izgubio samo dva poena u poslednja tri gema u kojima je servirao.

POBEDA NA STARTU! Krajinović "slomio" nezgodnog Australijanca!

U drugom setu je bilo mnogo, a 259. igrač sveta u četvrtom i u osmom gemu nije iskoristio ukupno pet brejk lopti. Srbin je jedinu brejk loptu imao u 11 gemu.

 

 

U taj-brejku nije bilo dileme – Krajinović je uz dva mini brejka poveo 6:1 i ubrzo završio tek drugi međusobni duel protiv Francuza. Srbin je slavio i u prvom u novembru 2019. u Dejvis kupu 7:5, 7:6 (5). 

Conga je inače svoje prvo i za sada jedino grend slem finale igrao sada već davne 2008.godine na Australijan openu, kada je izgubio od Novaka Đokovića kome je to bio prvi grend slem trofej.

Preostali parovi osmine finala: Zverev – Mekdonald, Manarino – Gofan, Nonfis – Imer, Kvon – Gaske, i Simon – Bautista Agut. 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading