KAKAV ŠAMAR ZA NADALA Mekinro, Konors, ja, mi legende znamo da je Novak najbolji!
EPA/ Neil Hall

Rafael Nadal je u Melburnu osvojio 21. gren slem.

Sada ima jedan više od Đokovića i Federera.

Ipak, teniska legenda i dalje ne misli da ovaj trofej Španca stavlja na pijedestal najboljeg.

- Nadalu čestitam od srca, ovo što je napravio ima svoju težinu, ali ovo nije pravi trijumf kad je osvojen bez najboljeg igrača sveta. Neke stvari se u ATP-u moraju pod hitno menjati. ATP mora, a to je rekao i Džon Mekinro, titule na gren slemu nagrađivati s 3000 bodova, a ne s 2000 kao što se danas radi.

- Kako je moguće da igrač, koji je u jednoj kalendarskoj godini osvojio tri gren slema i igrao finale četvrtog za kalendarski slem, na račun prvog gen slema sezone, koji nije igrao, izgubi prvo mesto? Da je Medvedev osvojio Ozi open, to bi se dogodilo. To je nedopustivo i to se mora promeniti - rekao je Pilić.

NADALA PITALI DA LI JE NAJBOLJI NA SVETU Odgovor Španca je šokirao planetu

Čim je Nadal podigao pehar počele su rasprave je li on sad najbolji svih vremena. Pilić se ne slaže i smatra da je Novak Đoković, ipak, najbolji.

- Da, jesu, ali u kojim medijima? Onim zapadnjačkim, koji ne mogu podneti da je neko s Balkana najbolji u njihovom sportu. Baš kao što su Rusima u Madridu nakon osvajanja Dejvis kupa pustili neku baladu od Čajkovskog, a ne njihovu himnu. U pitanju su milimetri. Nikad se više neće dogoditi da punih 15 godina tenisom dominiraju ovakva tri igrača. Međutim, ako uzmemo međusobni skor između njih trojice, broj provedenih nedelja na broju 1 i još neke parametre, videćemo da je Novak najbolji. Naravno da će jedan Španac reći da je Nadal najbolji, a da će neki Srbin reći da je to Novak, ali ako pitate Mekinroa ili Konorsa, onda ćete čuti pravu istinu, a oni su je više puta rekli - naglasio je Pilić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Bole

31.01.2022 09:51

Od kada ustaša navija za Srbina. Nije Nadal izbacio Novaka iz Australije. Kad već sabiraš, dodaj Nadalu dve zlatne olimpijske medalje(singl i dubl).