SPREMA SE NAJVEĆA BRUKA U ISTORIJI TENISA Uradiće sve samo da bi srušili Novaka, NADAL MORA DA OSVOJI AUSTRALIJAN OPEN!
EPA-EFE/DEAN LEWINS

Kako god se završio ovogodišnji Australijan open tema broj jedan biće Novak Đoković. I toga su svesni svi, pa i Australijanci koji ne mogu da se pomire sa tom činjenicom. 

Zato su rešili da ka tituli maksimalno "poguraju" Španca Rafaela Nadala kako bi mogli da se hvale da se baš u Melburnu ispisala istorija "belog sporta".

Od trenutka kada je ministarka sporta Džala Pulford, uživo u televizijskom programu kada je počeo haos sa Novakom Đokovićem, rekla da bi volela da Rafael Nadal osvoji Australijan open, bilo je jasno da je Španac favorit domaće javnosti.

SKANDALČINA! Udarili na Medvedeva, pa zabranili da se spominje Novakovo ime (FOTO)

Posle te izjave ministarke postalo je jasno da je sve ovo odavno prevazišlo sportske okvira.

Nadal zajedno sa Đokovićem i Rodžerom Federerom deli prvo mesto na večnoj listi sa po 20 grend slem trofeja i sada je na dva koraka da postane apsolutni rekorder.

SPREMA SE NAJVEĆA BRUKA U ISTORIJI TENISA Uradiće sve samo da bi srušili Novaka, NADAL MORA DA OSVOJI AUSTRALIJAN OPEN!

AP Photo/Tertius Pickard

 

Uz dužno poštovanje prema preostalim polufinalistima Australijan opena, ali ako bi Danil Medvedev, Stefanos Cicipas ili Mateo Beretini osvojili titulu ne bi se o tom dostignuću mnogo pričalo, već bi sva pažnja i dalje bila usmerena ka diskutabilnoj odluci da se deportuje Novak Đoković.

Ali, sa Rafom bi to bila druga priča i lakše bi mogli da manipulišu činjenicama. Napravio bi značajan korak ka zvanju najvećeg tenisera svih vremena, a uz sve to Španac je propustio dobar deo prošle sezone, tačnije nije igrao šest meseci, bilo je pitanje hoće li ikada više igrati. Eto sjajnog povoda da se pravi priča.

U DUBAIJU ZAVLADALA POTPUNA LUDNICA ZBOG ĐOKOVIĆA! Cena karte za finale je PAPRENA!

Organizatori se čak i ne trude da prikriju kako favorizuju Nadala.

To je bilo uočljivo tokom četvrtfinala u kom je Rafael posle velike borbe u pet setova pobedio Denisa Šapovalova. 

I sam Kanađanin je rekao da Španac ima povlastice. 

SPREMA SE NAJVEĆA BRUKA U ISTORIJI TENISA Uradiće sve samo da bi srušili Novaka, NADAL MORA DA OSVOJI AUSTRALIJAN OPEN!

Tanjug/Ap

 

Naime, Nadal je otišao u toalet i to nakon što je tražio medicinski tajm-aut. Naravno, zadržao se duže nego što je dozvoljeno. Videlo se i da je sudija nervozan jer nije znao šta bi mogao ili smeo da uradi. Rekao je i nervoznom Šapovalovu da čekaju Nadala, a onda mu je dobacio da ni Kanađanin nije spreman, pa ne požuruje Španca. 

Ono što upada u oči jeste i činjenica da Nadal mečeve u Melburnu igra danju kada je znanto veća vrućina, za razliku od noćnih termina, što njemu mnogo više odgovara.

 

 

Ovo je primetila novinarka ESPN-a Kris Mekendri koja je izvukla i statistiku sa poslednjih pet Nadalovih poraza na Australijan openu i zanimljivo da su se svi dogodili u večernjem terminu.

PONOVO DVOSTRUKI ARŠINI U AUSTRALIJI Kirjosu se zbog ovoga dive, a šta bi bilo da je to Novak uradio? (VIDEO)

Pobeđivali su ga Rodžer Federer, Marin Čilić, Novak Đoković, Dominik Tim i Stefanos Cicipas, dva puta je to bilo u finalima, a tri puta u četvrtfinalima.

Nadalov rival u polufinalu je Mateo Beretini i taj meč se igra u dnevnom terminu, tačnije u petak od 04.30 po našem vremenu.

U drugom polufinalu sastaju se Danil Medvedev i Stefanos Cicipas. 

Kako stvari stoje Australijanci spremaju još jedan veliki skandal.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (8)

Loading
Srpkinja

27.01.2022 18:20

Neka namestaju kako god hoce. Oni su se obrukali na samom startu AO i svaki dalji potez tonu dalje. Sve se moze oprati, ali prljav obraz nikada.

Joca

27.01.2022 19:46

Treba da ih Novak tuži, za svo maltretiranje koje je doživeo u Australiji, treba da ih zaboli gde najviše boli, a to je da nu plate štetu koju su mu naneli i nikada više da igra u zemlji gde vlada nezakonitost, gde politički, a ne sportski vlada zakon na AO turniru. Svaki milionski evro im naplatiti, izazvati gađenje naroda na ovoj Hiterovoj vlasti.

Djordje

27.01.2022 20:04

Mogu da pakuju sta god im je volja Nole ne mora nikad vise da kroci u australiju ali zato postoje jos tri slema?! Tako da se ne treba brinuti za to Nole ce jos zesce da se zainati, a ssvi znamo da ga je inat i dovde i doveo! Preslisa ce ih on na ostalim slemovima.

beba

27.01.2022 20:11

Nadam se da ce kolabirati skroz ili neka mu stopalo otkaze za sva vremena. Takodje se pitam nije li ga sramota, ima li obraza da podigne pehar

Snezana

27.01.2022 20:14

Zar je moguce da cela sportska javnost na sve ovo cuti kao zalivena? Pa sport onda ne pistoji,vec samo prljave namestaljke?! GORI SU ONI STO NS SVE OVO CUTE,OD ONIH KOJI ISTO NAMESTAJU!!!

Rada

27.01.2022 20:41

Ovo vise nije sport , ovo su namestene igre .Veliku su "oni " lovu ulozili da najbolji ne igra . Svetu se polako otvaraju oci .Bil je sigurno srecan . Spanac more da "pobedi ".pitam se gde su u svemu tome ostali teniseri ? U sportu ili u lovu u mutnom.

Cardak

28.01.2022 00:27

IDUCE GODINE DA SE DERNJAJU TREBA DA IDU U KINU U SANGAJ! Neko ko nije sposban da pristojno organizuje turnir nek A I HOCE DA DSTUPE -KUPUJU KINEZI TIH NJIHOVIH 10tak goina ugovora i AMIN!

lala

28.01.2022 12:51

Iz aviona se vidi ahahahaaaaaaa🤣🤣🤣🤣🤣