NADAL PREŽIVEO ŠAPOVALOVA! Španac posle drame u pet setova do polufinala Australijan opena!
EPA-EFE/DEAN LEWINS

Nadal je posle velike borbe pobedio Kanađanina Denisa Šapovalova sa 3:2 (6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3), nakon četiri sata i 10 minuta igre.

Malo je nedostajalo da se Nadalu ponovi sličan scenario kao prošle godine kada je protiv Stefanosa Cicipasa prokockao dva seta prednosti.

 

 

U prvom setu je Nadal rano napravio brejk i bez većih problema ga sačuvao do kraja.

Prelomni trenutak drugog seta dogodio se u sedmom gemu kada je Rafa iskoristio prvu brejk loptu koja mu se ukazala.

Na startu drugog seta se Denis Šapovalov svađao sa sudijom Karlosom Bernardesom, kojem je rekao da upozori Nadala da se brže namešta na servis jer je on spreman, a Španac nije. Pravilo je da se igra po brzini servera i kada je on spreman, onaj koji prima servis takođe mora da bude spreman.

 

 

Šapovalov je nakon svađe rekao sudiji Bernardesu da su svi oni korumpirani, nakon čega mu je Nadal prišao na mreži i ljutito ga upitao u čemu je problem.

Dominirao je Španac u prva dva seta i delovalo je da će se prošetati do polufinala, a onda je nastala drama.

Kanađanin je zaigrao mnogo bolje, bio je sigurniji u gemovima na svoj servis, dok je priliku za brejk dočekao pri vođstvu od 5:4 i smanjio na 2:1 u setovima.

Nastavio je Šapovalov sa odličnom igrom i u četvrtom setu.

Oduzeo je servis Nadalu već u četvrtom gemu, sačuvao prednost do kraja i meč uveo u peti set.

A, onda je Nadalovo iskustvo došlo do izražaja. Denis je počeo da greši, šalje nekontrolisane udarce i peti teniser sveta je to znao da kazni pa je odmah na startu odlučujućeg dela igre došao do brejka. 

Imao je Kanađanin dve brejk lopte u narednom gemu, ali ih nije realizovao, do kraja susreta nije bilo mnogo iznenađenja i Nadal se plasirao u polufinale Australijan opena gde će mu rival biti pobednik meča Mateo Beretini - Gael Monfis.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading