SRBIJA SE POKLONILA NOVAKU! Đoković dobio prestižno priznanje!
EPA/ DAVE HUNT

 

U obrazloženju koje je potpisao Nikola Lončar, predsednik TNF iz Filadelfije, navodi se da je Nikola Tesla je celom svetu doneo budućnost, a Novak Ðoković je stvorio budućnost tenisa i modernog sporta.

PREOKRET! Evo do kad je Novak sigurno prvi i to bez obzira na AO!

- Novak Ðoković je novi Nikola Tesla i novi srpski genije. Svojim delima uzdigao je svetsku javnost, a nas Srbe učinio ponosnim. Mi mu se ovim ordenom zahvaljujemo i dajemo punu podršku u njegovom sportskom, humanitarnim i patriotskom radu.

Orden Nikole Tesle ustanovljen je u Teslinoj naučnoj fondaciji pre nekoliko godina kao odličje "U duhu Nikole Tesle“ ili "Tesla spirit award“.

SRBIJA SE POKLONILA NOVAKU! Đoković dobio prestižno priznanje!

Vladimir Marković

 


Kako se navodi, povod za dodelu Ordena Nikole Tesle najboljem sportisti sveta su neprijatna događanja u Australiji, koja su za posledicu imala ponižavanje i rušenje ugleda samog Ðokovića, ali i njegovog srpskog naroda.

Iskazana netpeljivost, a u nekim slučajevima i mržnja prema Novaku, proizvela je i mržnju prema Srbima, što ne priliči državama i ličnostima iz demokratskog sveta.

- Nikola Tesla i Novak Ðoković su tesno povezane ličnosti, jer potiču iz srpskog etnosa, jer se kao Dinarci i Srbi fizički liče, i jer su, što je za nas u TNF bilo najvažnije, svojim delima zadivili svet i pokazali mentalnu i duhovnu snagu srpskog naroda. Tesla i Ðoković su danas simboli i ambasadori srpskog naroda u svetu - smatra Lončar.

SRBIJA SE POKLONILA NOVAKU! Đoković dobio prestižno priznanje!

EPA

 


Predsednik TNF Srbija Zoran Bulović ističe da je prema podacima ove srpske organizacije iz Filadelfije, srpski genije Nikola Tesla danas najpoznatiji i najpopularniji Srbin na svetu sa 63 miliona pojavljivanja na internetu i 33 spomenika i biste u 20 država sveta.

- Novak Ðoković je uz rame Nikole Tesle. Novak je najpopularniji moderni Srbin u svetu, ima na internetu 17,3 miliona pojavljivanja, nosilac je dva velika priznanja kao najbolji teniser na planeti zemlji i kao najbolji svetski sportista u 2021. godini. U vreme ovih događanja u Australiji dobio je milion novih poruka iz čitavog sveta. Američki Srbi predlažu da se Ðokoviću podigne spomenik u Njujorku, pored monumetna Nikole Tesle, koji je Novak svojevremeno posetio - rekao je Lončar.

Teslina naučna fondacija će Ðokoviću uručiti Orden Nikole Tesle prvom prilikom, kada se dogovori susret sa najboljim sportistom sveta.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading