ODBILA ĐOKOVIĆA, IGRALA U ZVEZDI, PA POSTALA HIT U SVETU TENISA! Ko je lepa Crnogorka, najveća senzacija Australijan opena? (FOTO)
EPA

 

Nikad nije kasno da se ostvari najbolji rezultat karijere. To najbolje zna sjajna crnogorska teniserka Danka Kovinić (27) koja je na ovogodišnjem Australijan openu ostvarila najveći uspeh na grend slem turnirma, ikada, plasiravši se u treće kolo prvog grend slema u sezoni.

ĐOKOVIĆ NAPUSTIO SRBIJU! Novak snimljen, evo gde je sada! (VIDEO)

Lepa Danka prethodnih godina nije uspevala da dođe dalje od prvog kola, ali je sada već postala svetska senzacija. Naročito jer je u drugoj rundi savladala grend slem šampionku Emu Radukanu sa 2:1.

Trenirala u Zvezdi

Danka Kovinić rođena je 18. novembra 1994. godine u Herceg Novom, ali je prve prave teniske korake napravila u Beogradu kad je pojačala Crvenu zvezdu.

- Trenirala sam tri i po godine i otišla u Beograd samo da bih igrala turnire, jer ih ovde nije bilo. Tamo sam počela da treniram u Crvenoj zvezdi, sa Veljkom Radojičićem. Vremenom smo svi preselili u Beograd zbog mog tenisa - rekla je Danka u jednom intervjuu.

Prvi put zavolela je tenis kada je od mame i tate dobila na poklon plastični reket.

Prisetila se Danka tih vremena i kada je od roditelja dobila plastični reket na poklon.

- Imala sam pet godina kada sam od roditelja dobila plastični reket sa sunđerastom lopticom i igrala se u zgradi. I tako sam počela. Bila sam veoma aktivna i druželjubiva kao dete, a u to vreme, 2000. ili 2001. godine, bilo je dosta dece u Herceg Novom koja su se bavila tenisom u školama tenisa. I mene su privukli buka i gužva, želela sam da se družim i da se igram. Roditelji me nisu upisali tada, dobila sam plastični reket, a kako nisam odustajala, počela sam da treniram sa sedam i po godina. Dakle, nije bio tenis presudan, već moja priroda i moja dečja energija, ali kasnije – naravno, sve je to preraslo i u ljubav - poručila je Crnogorka tokom razgovora za "Sportfem" u maju prošle godine:

- Kada sam počinjala da igram tenis, ja nisam ni znala da je to individualni sport. Ja sam videla decu, gomilu dece i meni je ta slika bila u glavi. Sada apsolutno ne da ne žalim, već je to bila najbolja odluka, jer je moj karakter takav – volim da snosim odgovornost sama za sebe, da sama donosim odluke, da sama upravljam… Dakle, tenis je idealan sport za mene.

Odbila Đokovića na Olimpijskim igrama

ODBILA ĐOKOVIĆA, IGRALA U ZVEZDI, PA POSTALA HIT U SVETU TENISA! Ko je lepa Crnogorka, najveća senzacija Australijan opena? (FOTO)

EPA

 

Od nečega što je bila samo čaršijska priča, pa do potvrde da je sve u stvari tačno. Tako je kroz medije 2016. godine, tokom Olimpijskih igara, prošla vest o tome da je Danka Kovinić odbila Novaka Đokovića kada je Srbin želeo zameni trenerke sa Crnogorkom.

Ona mu je tada poručila da to želi da uradi, ali tek kada turnir bude završen.

- Istina je, razgovarala sam sa Novakom, sjajan je bio i pitao da li možemo da razmenimo trenerke. Kazala sam mu da nije problem, ali da mora da sačeka da se završi turnir!

Srpkinja kao partnerka

ODBILA ĐOKOVIĆA, IGRALA U ZVEZDI, PA POSTALA HIT U SVETU TENISA! Ko je lepa Crnogorka, najveća senzacija Australijan opena? (FOTO)

EPA

 

Danka će u trećem kolu singlova imati jako težak zadatak jer je očekuje duel sa Simonom Halep. Međutim, ona će se na terenu naći u u ženskom dublu i to u tandemu sa Srpkinjom Aleksandrom Krunić.

Crnogorka je trenutno 98. na VTA listi, a nema sumnje da će posle Australijan opena popraviti svoju poziciju. Najbolji ranking doživela je 2016. godine kada se našla na 46. mestu.

Do sada najbolji rezultat na grend slem turnirima bile su joj druge runde US opena i Rolan Garosa. Do sada je u karijeri osvojila pet titula, ali su sve bile na ITF turnirima. 

Prethodne godine učestvovala je i na Srbija openu, ali je ispala već u prvoj rundi.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (11)

Loading
vlada

21.01.2022 14:27

@Vid - hahahahahahaj nije videla lepotu

Dabetic Miruna

21.01.2022 13:08

Moja divna i uporna crnogorka

Daca

21.01.2022 21:47

@Dzoni - Jeste li sigurni da je žensko????....

Opet Ja

21.01.2022 19:16

Otac joj dosao tokom rata iz Sarajeva tako da je pre srpkinja

Petar Golemi

22.01.2022 16:36

A sa kojim teniseri uvjezbava ,,hot dog" volej npr......

Maja

23.01.2022 01:58

Curo draga nek si ziva i zdrava daleko si ti od lepote.Kako su se samo kriteriji snizili,uzas

Maja

23.01.2022 04:27

Ova i Danilovicka ko da su seje.Prave "lepotice".