PODRŠKA IZ KOMŠILUKA Oni dobro pamte kome je sve Novak pomogao, zato i neće da ćute
EPA/ DEAN LEWINS

Podrška Novaku Đokoviću stigla je iz komšiluka.

Teniski savez BiH imao je šta da kaže:

"Teniski savez Bosne i Hercegovine i igrači Dejvis kup reprezentacije Bosne i Hercegovine upućuju iskrenu podršku najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću, s obzirom da mu je uskraćena mogućnost igranja na prvom ovogodišnjem gren slemu - Australijan openu, kojeg je do sada Novak osvajao devet puta.

Teniski savez Bosne i Hercegovine i igrači Dejvis kup reprezentacije Bosne i Hercegovine izražavaju razočarenje nemilim događajima i situacijom u koju je doveden prvi reket sveta i jedan vrhunski sportista kakav je Novak Đoković. Nadamo se da se ovako nešto nikada više neće dogoditi nijednom sportisti na svetu.

Đoković je u prethodnom periodu nekoliko puta posetio Bosnu i Hercegovinu, svojim delovanjem pokazao da je jedan od najhumanijih sportista sveta. Novak se konstantno zalaže za razvoj mladih teniserki i tenisera iz regije, a u periodu pandemije korona virusa obezbedio je uslove za treninge i finansijsku podršku mnogim teniserima.

Pored toga, Đoković je značajna sredstva izdvojio za lečenje obolelih od korona virusa, kupovinu respiratora, pomagao je ugroženim ljudima u nevolji na svim kontinentima, uključujući i Australiju. Ovim aktivnostima dokazao je svoju veliku humanost i empatiju.

Teniski savez Bosne i Hercegovine smatra da je poruka koja je poslana iz Australije štetna za teniski sport i da je ovakvim razvojem situacije najviše izgubio tenis i sport uopšte.

Još jednom želimo naglasiti da Teniski savez Bosne i Hercegovine i Dejvis kup reprezentacija BiH daju punu podršku najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću, njegovom timu i celokupnoj porodici, uz iskrene želje da iz ove situacije izađe još jači. Takođe, želimo mu da i dalje niže uspehe u tenisu, da će iskušenje kroz koje je prošao biti samo dodatni motiv da bude još veći šampion."

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Rada

18.01.2022 18:01

Bravo, bravo . Ovako se pomaze prijatelju i velikom humanisti i sportisti svih vremena. Hvala vam jer ce velikom coveku ovo mnogo znaciti .