PUCAJU PO ŠAVOVIMA! Skot se izlanuo i slučajno "otkucao" ministra, NOVAK JE NEVIN!
Youtube/SBS News

Najbolji teniser sveta Novak Đoković deportovan je iz Australije na osnovu diskrecione odluke ministra za imigracije Aleksa Houka koji je našeg asa označio kao opasnost po "javni interes" njegove zemlje, pošto bi mogao da utiče na ljude da se ne vakcinišu.

Ovo je potpuni apsurd, jer je u Australiji već 93% vakcinisanih, a Novak nikada nije bio protiv vakcinacije, naprotiv, čak je na turnirima koje je organizovao u Beogradu, postavio punktove na kojima je bila omogućena vakcinacija.

NE PRESTAJU UDARCI ZA ĐOKOVIĆA Iz Pariza stižu loše vesti, da li su ovo uradili namerno zbog Novaka?

Govoreći za australijske medije, premijer Skot Morison je pričao o medicinskom izuzeću koje je bilo aktuelno pre 12 dana.

Tada je Đoković, na osnovu dokumentacije koju mu je dostavio Teniski savez Australije, ušao u zemlju, međutim poništena mu je viza jer su vlasti odlučile da to što je preležao koronavirus nije dovoljno da uđe u Australiju.

Ipak, Đokoviću je viza vraćena, a u drugom postupku Aleks Houk je potvrdio da je Srbin legalno ušao u zemlju.

ĐOKOVIĆ JE VEĆ POBEDNIK! Goran Vesić poručuje: Novaku nagrada Beograda, australijski sportisti dobrodošli!

Ništa više nije bilo sporno oko njegove vize, čak je zaključeno da Novak Đoković u medicinskom smislu ne predstavlja nikakvu opasnost po Australiju. Ipak, Morison je to sada demantovao.

 

 

Naime, Skot je rekao da se u Novakovom slučaju radilo "o osobi koja je tražila da dođe u Australiju i nije poštovala pravila za ulazak u zemlju", dok su razlozi ministra za imigracije Aleksa Houka bili potpuno drugačiji. Nisu imali nikakve veze sa pravilima o ulasku u zemlju, nego o navodnom riziku zbog antivakserskih stavova.

- Nismo mu mi dali medicinsko izuzeće, to je učinila federalna vlada. Pogrešio je, jednostavno je. Ako dođete iz inostranstva morate da ispunite pravila za ulazak u zemlju. On to nije uradio - poručio je Morison.

Iz ovoga se lako može izvesti zaključak da je Australija odlučila da ukine vizu Novaku Đokoviću zbog nečega što je priznala da je učinio ispravno, ali da je sve to bio jeftin politički potez. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Mikki

18.01.2022 01:56

Ovom skotu se u ocima vidi da je olos od covjeka. Eto mu Australian opena jos ove godine.Treba ukinuti taj gren slem turnir i dati Kini da ona organizuje gren slem.