BRUTALAN ŠAMAR AUSTRALIJI! Advokati stali uz Đokovića!
EPA/ JAMES ROSS

Udruženje advokata Australije stalo je na stranu najboljeg tenisera sveta Novaka Ðokovića, koji se na Federalnom sudu bori za nastup na Australijan openu, ističući da je "orvelovski" ovo što se se dešava srpskom igraču.

Ðoković večeras izlazi pred tročlano veće Federalnog suda u Australiji, nakon čega će biti poznato da li će dobiti vizu i dozvolu za igranje na prvom gren slemu sezone ili mu sledi deportacija iz te zemlje.

NISAM VELIKI OPTIMISTA! Legendarni stručnjak izneo mišljenje o Novakovoj situaciji!


"Jedan od najopasnijih aspekata Ðokovićevog slučaja jeste spremnost federalne Vlade da oceni da je neko rizik za javni red samo na osnovu toga što pretpostavljaju da čovek ima stavove. Ovo je ''orvelovski'' i duboko zabrinjavajuće da se to dešava u društvu koje je navodno posvećeno slobodi govora i slobodi misli", izjavio je portparol udruženja Greg Barns, prenosi australijski "Ejdž".

Barns, advokat sa iskustvom u migracionim sporovima, rekao je i da Ðoković sada oseća punu snagu zakona o migraciji koji su osmišljeni da uklone osumnjičene teroriste iz Australije, a ne tenisere.

PROMENA! Novi termin za suđenje Novaku Đokoviću

Australijan open počinje u ponedeljak 17. januara, a Ðoković je devet puta bio šampion na tom turiru.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading