KO JE ALEKS HOUK, ČOVEK KOJI JE NOVAKU UKINUO VIZU Balkanskog porekla, sklon skandalima, priznao da je u sekti!?
Youtube/SBS News

Novaku Đokoviću po drugi put je poništena viza za Australiju, odlukom ministra za imigracije Aleksa Houka koji je iskoristio svoje diskreciono pravo. 

Houk je očito popustio pod pritiskom kolega koji su ga gotovo primoravali da pokrene novi postupak za oduzimanje vize Đokoviću.

On je lični predstavnik Skota Morisona, aktuelnog predsednika Vlade Australije, u državi Novi južni Vels.

Roditelji Aleksa Houka emigrirali su iz Grčke sredinom prošlog veka, a od desete godine živeo je sa samohranim ocem, nakon što mu je majka preminula. Zbog svog porekla dešava se da čestita praznike i pravoslavcima, što nije uvek nailazilo na odobravanje javnosti.

Zbog svoje veroispovesti našao se na udaru, a tada je napravio jedan nepromišljen potez. Istakao je da on pripada crkvi "Hilsong", koju mnogi u Australiji smatraju za sektu!

I pored činjenice da pripada Liberalnoj stranci, Houk  je jedan od najvećih protivnika prava LGBT populacije u australijskoj politici. Čak je podržao inicijativu da škole okrenute religiji odbiju ili izbace đake koji su homoseksualni, biseksualni ili transrodni, i rekao da u tome ne vidi ništa sporno. 

Ministar za imigrantska pitanja je od 22. decembra 2020. godine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Солунац

14.01.2022 10:51

Свима безначајни министар кенгуројебине Aleks Houk дочекао је тренутак да сам себи буде значајан, при томе причинио је огромну штету својој кенгуројебини, целокупном светском спорту и наравно себи

Солунац

14.01.2022 11:16

Ја сам по одавно рекао да то није АО опен већ Pfizer - Фајзер Опен не пуштају ми коментар да се неби недај Боже наљутили пријатељи, вратили су Руску тенисерку вакцинисану спутником, замислите вакцинисала се руском вакцином у Русији, менаджери продаје Фјзера

Rada

14.01.2022 13:05

Da se zna. Australija nije nas prjatelj u buduce i nikad.