Opet si pobedio!
EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

 

Novače, ponovo si to uradio. Kao onda protiv Rodžera Federera na Vimbldonu kada su te svi otpisali. Kao na Rolan Garosu protiv Rafaela Nadala. Ponovo si to uradio. Ponovo si pobedio. Sada u mnogo bitnijem meču.

Nisi pobedio samo "njih", sve one koji su bili protiv tebe, jedan ceo kontinent, pola sveta koji se okrenuo protiv tebe. Pobedio si samog sebe. Nadmašio si svoje limite ljudskosti, one koje si godinama postavljao.

Opet si pobedio!

EPA-EFE/DEAN LEWINS

 

Ponovo si pomerio lestvicu, ne za još jedan, već za mnogo više nivoa. Ponovo si pokazao da nisi samo "običan čovek"...

Tvoje ime ostaće zapisano u stranicama istorije. Jednom kada sve ovo bude daleka prošlost, kada neko bude izgovorio: "Sećaš li se šta su radili Novaku onog januara 2022. na Božić?" Tada će se osetiti tvoja prava veličina.

Osvojio si mnogo trofeja, baš mnogo. Poobarao brojne rekorde, a sada si pobedio u najtežem, najiscrpljujućem meču u svojoj karijeri. Nisi pobedio jednog čoveka, Novače, pobedio si ih sve. Još jednom si pokazao da pravda uvek pobeđuje. Ona je spora, ali je dostižna. 

Opet si pobedio!

EPA/ DAVE HUNT

 

Opet si nas obradovao, naterao da se budimo rano ujutru zbog tebe, iako nas tog istog jutra čeka posao, škola...Opet će komšije u hodniku komentarisati tvoje mečeve u Melburnu. Opet ćemo u prevozu čuti onu staru dobru "Jesi li video kako je Nole sinoć pobedio". Sigurno ćemo opet biti ponosni na tebe kada podigneš i taj 10. trofej u Australiji i pretekneš Nadala i Federera po broju titula. Opet, Novače, a sve to zbog tebe, jer...

Opet si pobedio!

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Ivana

11.01.2022 08:18

Hvala na ovom divnom emotivnom tekstu! Nema se sta dodati a ni oduzeti, sve je bas tako bilo, jeste i bice.....