VELEOBRT Oglasila se granična služba Australije, Novak ostaje u Melburnu
EPA-EFE/DAVE HUNT

Novak Đoković je posle više od sedam sati maltretiranja na aerodromu u Melburnu saznao odluku. Vlasti Australije odbile su mu vizu.

Oglasile su se granične vlasti Australije:

- Nastavićemo da obezbeđujemo Australiju tako što ćemo osigurati da svaka osoba koja stigne na našu granicu mora da ispoštuje naše zakone i zahteve za ulazak u državu. Naša služba ovim potvrđuje da je Novak Đoković omanuo u pokušaju da dostavi adekvatne dokaze kako bi ispunio uslove za ulazak u Australiju, zbog čega je njegova viza momentalno otkazana. Putnici koji nemaju australijsko državljanstvo i vizu za ulazak u zemlju, kao što je slučaj sa Đokovićem, biće zadržani i deportovani prvim letom iz Australije.

Novakov advokatski tim je reagovao, pa se još uvek čeka konačan rasplet.

Pojavila se mogućnost da Nole bude u nekom od vladnih smeštaja ili u karantinskom hotelu na aerodromu dok sud ne donese konačnu odluku posle žalbe.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Kaj

06.01.2022 11:54

Kako ostaje kad kažu da će ga deportovati?

Željko

06.01.2022 14:39

Pustili 23 tenisera pod istim uslovima koje je tražio i Novak. Prvo mu dali vizu p posle poništili. Kriminalno ponšanje vlasti. Njih pustili da igraju a Novaku ne daju, još gaa maltretiraju kao da je ilegalno ušao.