VELIČANSTVEN ZAVRŠETAK GODINE! Đoković nastavio da pomera granice, poznato i kada bi mogao da obori najveći rekord u istoriji tenisa!
EPA/ ALESSANDRO DI MARCO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković započeo je 353. sedmicu na prvom mestu ATP liste čime je nastavio da popravlja sopstveni rekord u muškom tenisu.

Na najnovijoj ATP listi nije bilo promena i neće se menjati ni u prvih nekoliko nedelja naredne.

Đokoviću je ovo sedmi put da godinu završava na prvom mestu čime je nadmašio rekord idola iz dečačkih dana Pita Samprasa. 

Sada mu je preostalo da nadmaši koš legendarnu Nemicu Štefi Graf koja je apsolutna rekorderka sa 377 nedelja provedenih na vrhu.

Ako bi u tome uspeo, Đoković bi 13. juna naredne godine izjednačio, a potom i postavio novi rekord u "belom sportu".

VELIČANSTVEN ZAVRŠETAK GODINE! Đoković nastavio da pomera granice, poznato i kada bi mogao da obori najveći rekord u istoriji tenisa!

EPA-EFE/JUANJO MARTIN

 

Mnogo toga zavisi od potencijalnog nastupa na Australijan openu, za koji još nije potvrdio učešće zbog striktnih mera lokalnih vlasti u borbi sa pandemijom koronavirusa.

Novak na prvom mestu i dalje ima 11.540 bodova, odnosno 2.900 bodova više od drugoplasiranog Danila Medvedeva iz Rusije.

Zatim slede Nemac Aleksander Zverev, Grk Stefanos Cicipas i Rus Andrej Rubljov, a među najboljih deset na svetu su i Rafael Nadal, Mateo Beretini, Kasper Rud, Hubert Hurkač i Janik Siner.

Švajcarac Rodžer Federer godinu će završiti tek na 16. mestu.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, oni su zadržali iste pozicije, pa je tako Dušan Lajović 33, Filip Krajinović 42, Laslo Đere 52, a Miomir Kecmanović 69. na ATP rang listi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading