OGLASIO SE I MEDVEDEV! Rus progovorio o najvećem uspehu, pa se dotakao Đokovića!
Tanjug/Ap

Danil Medvedev je slavio na US openu tako što je u finalu pobedio Novaka Đokovića što mu je bila prva grend slem titula u karijeri.

Priznaje da mu je to bio najvažniji meč.

- Nema sumnje da je finalni meč protiv Đokovića bio najvažniji u mojoj karijeri. Osećam da sam prošao kompletan proces do tog momenta, stekao sam iskustvo, naučio mnogo iz poraza i pronašao svoj stil igre. Bila je ovo veoma uspešna godina za mene, iako je bilo i teških perioda - rekao je Medvedev. 

Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal su i dalje tu, ali neminovno je da će se uskoro povući sa velike pozornice, pa se Medvedev osvrnuo i na to kako će izgledati tenis posle "velike trojke".

- Odlazak Velike trojke će biti velika stvar. Ali oni su i dalje snažni, osvajaju velike turnire. Mada, čini se da se istorija ponavlja. Kada su Boris Beker i Ivan Lendl završavali karijere, svi su se pitali kako će izgledati budućnost tenisa. Zamenili su ih Pit Sampras i Andre Agasi. Hoću da kažem, uvek dolaze novi šampioni. Naravno, Rodžer, Novak i Rafa su oborili sve rekorde, ali sam siguran da će doći novi heroji koji će navesti ljude da se zaljube u tenis - naveo je drugi teniser sveta.

Danil će učestvovati na Australijan openu koji počinje 17. januara. Ove godine je igrao finale u kom je poražen od Đokovića.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading