ĐOKOVIĆU STIGLA OŠTRA PORUKA IZ AUSTRALIJE! Novak OVO MORA da uradi kako bi zaigrao u Melburnu!
EPA/ ALESSANDRO DI MARCO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković još uvek nije potvrdio učešće na Australijan openu.

Svakodnevno pristižu različite informacije iz Melburna da je vakcinacija obavezna, ali se pronašao i jedan uslov za one nevakcinisane uz dozvolu specijalnog medicinskog tima.

Stručni panel, sastavljen od lekara iz oblasti imunologije, zaraznih bolesti i opšte prakse, proceniće o učešću nevakcinisanih tenisera. Postoji mogućnost da u toj grupi bude i Novak, naravno, pod uslovom da nije primio vakcinu.

ĐOKOVIĆU STIGLA OŠTRA PORUKA IZ AUSTRALIJE! Novak OVO MORA da uradi kako bi zaigrao u Melburnu!

AP Photo/Luca Bruno

 

Ministar sporta države Viktorija, u čijoj je oblasti Melburn, Martin Pakula poslao je jasnu poruku devetostrukom šampionu Australijan opena. 

- Ako odluči da se ne vakciniše i njegov slučaj ne bude primljen u stručnu komisiju, neće igrati Australijan open. Da bi ušao na turnir mora da ima dobar izgovor da objasni nevakcinaciju - rekao je Pakula za lokalne medije.

Mnogi su počeli da komentarišu kako se sve ovo radi da bi se Novak zaštitio, ali je pakula to demantovao.

- Ako ljudi misle da smo ovo uradili kako bismo dali šansu Novaku da igra, jako greše. Svi koji učestvuju moraju da budu vakcinisani ili da imaju značajan razlog zašto nisu to uradili. Nije na meni, niti premijeru ili bilo kom drugom političaru, da odlučujemo ko će da igra. Proceniće komisija stručnjaka - jasan je ministar sporta države Viktorija.

Podsećamo, Australijan open je na programu od 17. do 30. januara, a ove godine titulu je osvojio Đoković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading