NOVAK PROGOVORIO O GORUĆOJ TEMI SRPSKOG TENISA! Evo šta je "orlovima" potrebno kako bi se ponovila 2010. godina!
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Teniska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Dejvis kupa, pošto je u polufinalu poražena od Hrvatske sa 2:1

Hrvatima je odlučujući poen doneo dubl. Mate Pavić i Nikola Mektić su savladali Novaka Đokovića i Filipa Krajinovića i odveli Hrvate u meč za trofej.

Srbija na trofej Dejvis kupa čeka još od 2010. godine, a Đoković je progovorio o najvećem problemu naše reprezentacije.

OVAKO SU HRVATI PISALI O POBEDI NAD NOVAKOM I SRBIJOM! Jedna stvar je posebno upadljiva!

Naime, Novak smatra da je "orlovima" neophodno da imaju kvalitetan dubl kako bi ponovo bili u prilici da se domognu "salatare". 

- Izašli smo na teren sa verom da možemo da uspemo. Zašto bismo izlazili na teren ako bismo izlazili sa belom zastavom? Viktor je spomenuo, znali smo da će ovo biti najteži meč za nas. Znali smo da nismo favoriti u dublu jer smo igrali protiv najboljih na svetu, dva momka koji stalno igraju zajedno, znaju se dobro. Oni su specijalisti za dubl. Na to se fokusiraju. Mi nismo mnogo igrali dubl. Da bismo osvojili Dejvis kup moramo da imamo više dubl igrača, moramo da imamo dubl tim, inače će biti veoma teško. Oni tačno znaju gde će loptica da ide, ko izlazi, ko pokriva. Stalno vrše pritisak. To je što je, pokušali smo. Nije uspelo. Definitivno treba da unapredimo dubl deo našeg tima. Moramo da imamo dubl koji stalno igra zajedno. Inače, to će biti kao penjanje na Mont Everest - rekao je Novak Đoković.

Za Novaka je ova sezona završena, a uskoro će saopštiti konačnu odluku oko nastupa na Australijan openu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading