HRVATI SE TEŠE PRED OBRAČUN SA SRBIJOM Uzdaju se u čudo posle reči legende:  Da li bi se neko kladio na Šerif protiv Reala u Madridu?
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

U doba kada su Hrvatska (2005) i Srbija (2010) osvajali Dejvis kup član stručnog štaba obe selekcije bio je Nikola Pilić.

Sada će u polufinalu Dejvis kupa, u Madridu, Srbija i Hrvatska međusobno odmeriti snage.

Na papiru favorit je Srbija sa Novakom Đokovićem.

Jedno je sigurno, publika će moći da uživa u igrama najboljeg singl igrača planete (Đoković) i najboljeg dubla današnjice (Mektić i Pavić).

HRVATI SE TEŠE PRED OBRAČUN SA SRBIJOM Uzdaju se u čudo posle reči legende:  Da li bi se neko kladio na Šerif protiv Reala u Madridu?

EPA-EFE/JUANJO MARTIN

 

- Prva kombinacija je da Srbija dobije dva singla i tu je priča gotova! Međutim, ako se dogodi iznenađenje i ako bude 1:1, onda je Hrvatska u ulozi velikog favorita. Kao što sam rekao, Srbija je u velikoj prednosti i ako se ne dogodi senzacija, moramo biti zadovoljni ovim polufinalom - odmah je sve do tančina razjasnio Nikola Pilić.

Čilić i Đoković snage su odmerili 19 puta, skor 17-2 u korist Srbina.

KAD OTADŽBINA ZOVE, NOLE JE PRVI TU! Đoković jednom rečenicom o reprezentaciji oduševio celu Srbiju!

ĐOKOVIĆA SU U SPLITU ČUVALI TELOHRANITELJI, HRVATI MU NAPALI OCA! Srbija će zauvek pamtiti pobedu u Hrvatskoj!

BIĆE OVO STRAŠAN DUEL! Evo kad igraju Srbija i Hrvatska u Dejvis kupu!

Marin je do obe pobede došao kada je bio u najboljem periodu karijere.

- Sigurno je da će Đoković biti veliki favorit. Ne bih rekao da je istrošen, ako čovek sezonu završi na prvom mestu i sa 3.000 bodova ispred drugog na ATP lestvici, ne možemo pričati o istrošenosti. On je jednostavno i na Olimpijskim igrama i na Ju-Es openu i na Mastersu u Parizu sve ključne mečeve igrao u petoj brzini, niti jedan u šestoj. Zato je izgubio, jer kada on na betonu igra u šestoj brzini, njega je nemoguće dobiti. Ako je on sedam godina u nizu broj jedan i to sa velikom prednošću u odnosu na broj dva, onda se radi o najboljem teniseru koga ste ikad videli, u što sam i sam sebe uverio poslednjih meseci. Srbija je u ovom polufinalu favorit i to veliki, kao i Đoković protiv Čilića, ali uvek se vraćamo na onu istu tezu koja glasi da u sportu jednostavno nema garancije. Mislite li da bi se neko kladio na moldavski Šerif protiv Reala u Madridu? Nema šanse! Iznenađenja su uvek moguća, a dokaze dobijamo iz dana u dan.

HRVATI SE TEŠE PRED OBRAČUN SA SRBIJOM Uzdaju se u čudo posle reči legende:  Da li bi se neko kladio na Šerif protiv Reala u Madridu?

EPA-EFE/JUANJO MARTIN

 

Savet za selektora Hrvatske...

- On može puno da utiče u smislu izbora pravog igrača, koga ćeš staviti na određenog protivnika. Osim toga, naravno, selektor se može i mora pobrinuti da su igrači koje odabere za meč psihički i fizički spremni i da kad dođe trenutak daju svoj apsolutni maksimum. Često se dogodi da upravo selektor u svoje tenisere unese tu dozu inspiracije koja može da odluči meč, siguran sam da je u sjajnim mečevima Nine Serdarušića i Borne Goje i selektor Martić itekako dao svoj doprinos.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading