ON JE TIHI HEROJ SRBIJE, SAVETE DOBIJA OD NOVAKA, OSVAJAO TROFEJE SA HRVATOM! Trenutno je 1561. na ATP listi, a postao je junak "orlova" (FOTO)
EPA

Srpska Dejvis kup reprezentacija plasirala se u polufinale ovog takmičenja pobedom nad Kazahstanom sa 2:1 i tako zakazala duel sa Hrvatskom u borbi za ulazak u finale.

Prvi bod Srbiji doneo je Novak Đoković pobedom nad Aleksanderom Bublikom, a onda posle velike drame u tandemu sa Nikolom Ćaćićem, osvojio i drugi i overio prolaz dalje.

SKANDAL KAKAV SE NE PAMTI! SADA SU POKAZALI KOLIKO MRZE NOVAKA! ATP nikada ovako nisko nije pao, više ne kriju mržnju prema Đokoviću! (FOTO)

Mnogo se priča o Noletu, naravno, sa pravom, ali malo ko pominje tihog heroja "orlova" i našeg najboljeg dubl igrača, koji je uvek tu za svoju zemlju. Momak čistog srca, onaj koji je naglasniji na klupi dok bilo ko od naših igrača igra svoj meč. Upoznajte sjajnog Nikolu Ćaćića.

Titule sa Srbinom, Hrvatom, Bosancem...

ON JE TIHI HEROJ SRBIJE, SAVETE DOBIJA OD NOVAKA, OSVAJAO TROFEJE SA HRVATOM! Trenutno je 1561. na ATP listi, a postao je junak

EPA-EFE/JUANJO MARTIN

 

Ćaćić je odavno shvatio da je dubl njegova kategorija. Trenutno je najbolje rangirani srpski igrač u dublu i nalazi se na visokom 36. mestu ATP liste. Osvajao je nekoliko jako važnih trofeja, a to je činio u tandemu sa zanimljivim partnerima. Singl mu nikada nije išao, pa je trenutno 1561. na svetu, što je i normalno s obzirom da više ne igra mečeve u ovoj konkurenciji.

Nikola je ove godine u tandemu sa Tomislavom Brkićem iz Bosne i Hercegovine, osvojio turnir u Buenos Ajresu. To je srpskom asu bio treći trofej u dublu, a osvajao ih je još i sa Hrvatom (Mate Pavić) odnosno Srbinom (Dušanom Lajovićem). Čini se da mu jugoslovenska veza prilično odgovara.

Saveti od Novaka

ON JE TIHI HEROJ SRBIJE, SAVETE DOBIJA OD NOVAKA, OSVAJAO TROFEJE SA HRVATOM! Trenutno je 1561. na ATP listi, a postao je junak

EPA

 

Nakon trofeja u Argentini, kontaktirali smo Nikolu koji se vrlo rado odazvao našem pozivu. Tada smo sa njim pričali o odnosu koji ima sa Novakom Đokovićem, a on nam je otkrio da mu Nole često daje savete.

- Igranje sa Novakom je sjajno iskustvo za mene. Prošle godine kada smo osvojili ATP kup po prvi put sam bio deo reprezentacije. Tada nije bilo potrebe za dublom sve do finala, a tada su igrali Nole i Viktor jer se oni mnogo bolje poznaju pa je bilo sasvim normalno da oni izađu na teren. Ove godine sam debitovao zajedno sa Noletom protiv Nemačke, ali smo nažalost izgubili. Svakako da će mi značiti igranje sa najboljim na svetu, kako na privatnom tako i na profesionalnom nivou - rekao je Ćaćić za "Alo!" i dodao:

- Kada god treniramo, Novak je da tu da mi uputi neki savet. Uvek su mi otvorena vrata da ga pitam bilo šta, za bilo kakvo mišljenje. Definitivno bih imao da mu dam koji savet kada je u pitanju igranje dubla (smeh), ali mislim da se neće mnogo puta u karijeri susretati sa takvim izazovima.

Duci kao brat i sjajna atmosfera u svlačionici

ON JE TIHI HEROJ SRBIJE, SAVETE DOBIJA OD NOVAKA, OSVAJAO TROFEJE SA HRVATOM! Trenutno je 1561. na ATP listi, a postao je junak

EPA

 

Nikola se odlično druži sa svim saigračima iz reprezentacije, ali je najprisniji sa Dušanom Lajovićem. Dušan i Nikola su drugari iz detinjstva, pa ne treba da čudi njihov odnos.

- Svi u reprezentaciji smo dobri prijatelji, svi se družimo međusobno. Duci mi je kao brat, znamo se od osme godine, sa njim imam nešto drugačiji odnos. Zajedno smo odigrali i prvi teniski meč gde me je on pobedio, tada smo postali nerazdvojni. Mislim da je on najzaslužniji ovde gde jesam, mnogo mi je pomogao. Pored porodice i devojke sigurno da mi je on najveća podrška. Pored njega sam jako dobar sa Filipom Krajinovićem jer smo sličnih godina.

KAD OTADŽBINA ZOVE, NOLE JE PRVI TU! Đoković jednom rečenicom o reprezentaciji oduševio celu Srbiju!

Ako ste se pitali kakva atmosfera vlada u reprezentaciji i zašto su svi tako složni, Ćaćić nam je dao odgovor i na to pitanje.

- Veliko prijateljstvo vlada u reprezentaciji. Mislim da je za to najzaslužnija činjenica da nema sujete, svi želimo dobro jedni drugima, podržavamo se međusobno. Svako ima podršku od saigrača, bilo da je u pitanju nešto privatno ili neki izazov u karijeri. Mislim da je baš zbog toga svi žele da daju svoj maksimum kada igraju za reprezentaciju, svi su srećni što imaju takvu priliku.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading