SKANDAL SVETSKIH RAZMERA! Brutalan napad na Novaka Đokovića!
Tanjug/Ap

Nekadašnji australijski teniser Sem Grot, koji je poznat po zluradim komentarima na račun Novaka Đokovića, još jednom je opleo po prvom reketu sveta zbog sugerisanja da bi Dejvis kup trebalo da se dodatno menja.

Tenis je jedan od najkonzervativnijih sportova, pa gotovo po pravilu svaka promena izazove polemiku.

BRAĆA RUSI SU NAM POMOGLA! Troicki se zahvalio Medvedevu i drugovima, pa poslao moćnu poruku

To je slučaj i sa Dejvis kupom koji se odnedavno igra u drugačijem formatu.

U prethodne tri godine (ne računajući prošlu kada se nije igralo zbog koronavirusa), ovo takmičenje se restruktuiralo, a glavni investitor je Kosmos grupa, koja je uložila tri milijarde dolara da u narednih 25 godina organizuje turnir.

Grot smatra da je Đoković kontradiktoran. 

SKANDAL SVETSKIH RAZMERA! Brutalan napad na Novaka Đokovića!

Tanjug/Ap

 

Mediji navode da ITF uskoro treba da donese odluku gde će se finalni turnir Dejvis kupa igrati, a glavni kandidat je Abu Dabi.

Predlog da organizator, umesto Madrida, bude Abu Dabi nije naišao na razumevanje, a selektor Australije Lejton Hjuit ga je okarakterisao kao "smešan".

SVET OČIMA NE VERUJE! Španac srećan što je Srbija prošla ispred njegove reprezentacije: GLEDAĆEMO NOVAKA!

Đoković je nedavno istakao da je zadovoljan promenom Dejvis kupa, ali i da u isto vreme treba poštovati tradiciju i istoriju, kao i da domaćin takmičenja treba da se menja svake godine.

Grot ne deli Novakovo mišljenje.

- Mogu da vam kažem koji igrači će se pojaviti na 14-dnevnom događaju u Abu Dabiju. To su isti oni koji trenutno brane takmičenje jer su plaćeni za to, da podrže nešto što se zove Davis Cup by Rakuten Finals. Ovo nije Dejvis kup, ali pojaviće se igrači kao što je Novak Đoković, koji se očito oglasio, opovrgavajući Lejtonove komentare, rekao da je turniru potrebna promena, prilagođavanje i da se igra u različitim gradovima, a zatim u jednom finale - rekao je Grot. 

SKANDAL SVETSKIH RAZMERA! Brutalan napad na Novaka Đokovića!

Tanjug/Ap

 

Australijanac dodaje da se radi o velikom novcu.

- Nemam dokaze o ovome, ali verujem da se nešto dešava u ovom pravcu pošto Kosmos troši mnogo novca i ima finansijsku podršku u Abu Dabiju. Takođe, momak koji želi manje turnira tokom godine, kraću sezonu, navija za nešto što će se igrati sredinom decembra. To je veoma kontradiktorno - naveo je Grot.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading