PITANJE KOJE NOVAK NIJE OČEKIVAO Kao da je jedva čekao, rekao je sve što mu je na duši
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Posle meča sa Novakom na Dejvis kupu u Insbruku i pobede 2:0 Novak Đoković je odgovarao na pitanja medija.

Jedno se odnosilo i na Adrija tur.

- Dugo me niko nije ništa pitao oko Adrija tura, nažalost tako ozloglašeno takmičenje. Egzibicioni događaj humanitarnog karaktera imao je za cilj i svrhu da podrži razvoj tenisa u zemljama bivše Jugoslavije, kroz interakciju sa vrhunskim teniserima i sportistima iz regiona, muzičarima. S obzirom na kratko vreme koje smo imali za organizaciju, Adrija tur je bio jako lepo organizovan i odjek je bio pozitivan, nažalost bilo je drugih stvari koje su bile pozitivne - korona test - rekao je Đoković.

Novak je prošle godine organizovao Adrija tur u Beogradu i Zadru u sred pandemije korona virusa.

Kada su se zarazili brojni učesnici, među kojima i on, a posle porasta broja zaraženih, organizatori su morali da otkažu turnire u Banjaluci i Sarajevu.

- To je ono što je, nažalost, ugrozilo i reputaciju, koja nije baš najbolja, ali ideja i želja da taj događaj živi u budućnosti je sigurno prisutna kod mene. Nadam se da ćemo uspeti u nekim drugim uslovima i situacijama da uradimo to u budućnosti, naravno poučeni nekim greškama koje smo pravili. Sigurno da bismo neke stvari drugačije uradili, ali šta je tu je, u životu čovek najviše uči na tako nekim greškama i situacijama kad ne ide idealno kako bismo voleli.

Naglasio je da je Adrija tur "svetla tačka u svetu sporta i humanitarnog rada i razvoja tenisa u regionu i da je kroz sport i muziku spojio zemlje iz bivše Jugoslavije".

- Videćemo šta će biti sa tim, ne znam. Kada počne teniska sezona, koja je najduža u svim sportovima, jako je teško pronaći nedelju u godini kada biste mogli nešto tako da organizujete. To će biti veliki izazov, ali ništa nije isključeno, ja i dalje želim da to organizujem u budućnosti na način koji će biti bolji nego što se završio prošle godine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading