NOVAK JE RANJIV! Vilander bez dlake na jeziku o Đokovićevoj sezoni!
EPA/ ALESSANDRO DI MARCO

Proslavljeni švedski teniser Mats Vilander rekao je kako ne bi bio iznenađen kada bi Novak Đoković odlučio da propusti Australijan open.

Novak je imao sjajnu sezonu u kojoj je osvojio tri grend slema, dok je na US openu igrao finale u kom je izgubio od Danila Medvedeva. 

U polufinalu Olimpijskih igara izgubio je od Aleksandera Zvereva. 

Ipak, i pored impresivne sezone, u finišu je malo posustao. 

- Najveća razlika je u tome što momci koji su iza Novaka, sada veruju da mogu da ga pobede na svakoj podlozi u bilo kom trenutku. Mislim da ga se više ne plaše, osim u situaciji kada se igra četvrti ili peti set na grend slemu - rekao je Vilander.

NOVAK JE RANJIV! Vilander bez dlake na jeziku o Đokovićevoj sezoni!

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

 

Takođe, Zverev je pobedio Novaka i na Završnom mastersu u Torinu.

- Videli su najbolju tenisku sezonu ikada tokom 2021. Ipak, na kraju, Novak je izgledao pomalo ranjivo na US openu i na Završnom mastersu. Možda čak i na Olimpijskim igrama. Možda je bila loša ideja što je išao u Tokio. Izgledalo je kao da je posle toga izgubio malo samopuzdanja. Ipak, bila je ovo neverovatna godina za Novaka, koji ne izgleda ni dan starije od 24 godine, a ima 34 - naveo je Šveđanin.

Organizatori Australijan opena saopštili su da će svi učesnici morati da budu vakcinisani protiv virusa korona.

Ne znam šta će Novak da uradi. To je grend slem na kojem je imao najviše uspeha. To je mesto na kome bi mogao da osvoji 21. titulu. Ali istovremeno, on razmišlja o svom zdravlju, dugoročno o budućnosti. Ne bi me iznenadlio da Novak ne ide. Da li će to biti loše po turnir? Da, na jedan način. Ali istovremeno bismo dobili šansu da dobijemo novog grend slem šampiona - rekao je Vilander.

Australijan open se igra od 17. do 30. januara.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading