DIGLA SE VELIKA FRKA WTA pokrenuo istragu zbog nestanka nekada najbolje igračice sveta
EPA-EFE/FRANCIS MALASIG

Šuai Peng, osvajačica 23 titule u dublu i dve u singlu, šokirala je javnost na društvenoj mreži Veibo pričom o silovanju od jednog od najviših državnih funkcionera Kine, ali je njena objava brzo uklonjena.

Ubrzo potom nekada najboljoj dubl igračici sveta izgubio se trag.

Svetsko udruženje teniserki (WTA) pozvalo je na istragu posle nestanka.

Peng je dodala da nema dokaze za sve što je napisala. Njene poruke obrisane su oko pola sata posle objavljivanja. Naknadni postovi, komentari i ključne reči kao "tenis" blokirane su sa kineskog interneta, kao i sve vesti u vezi sa Peng.

WTA traži "punu, poštenu i transparentnu istragu" o optužbama 35-godišnje teniserke za seksualno zlostavljanje.

- Nedavni događaji u Kini u vezi sa WTA teniserkom Šuai Peng su za duboku zabrinutost. Peng i sve žene zaslužuju da se čuje za njih, a ne da se cenzurišu. Njena optužba o ponašanju bivšeg kineskog lidera u vezi sa seksualnim napadom mora da se tretira sa najvećom ozbiljnošću - rekao je izvršni direktor WTA Stiv Sajmon. - U svim društvima, ponašanje za koje ona tvrdi da se dogodilo treba istražiti, a ne tolerisati ili ignorisati. Pohvale za Peng na njenoj neverovatnoj hrabrosti i snazi u istupanju u javnost. Žene širom sveta pronalaze svoje glasove, kako bi se nepravde ispravile.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading