NOVAK DONEO REVOLUCIONARNU ODLUKU! Đokovićeva igra više neće biti ista!
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Novak će prvi meč na ATP finalu koje se od ove godine igra u Torinu odigrati protiv Norvežanina Kaspera Ruda u ponedeljak od 14 časova. 

Već sada se može konstatovati da Đoković ima fenomenalnu sezonu. Osvojio je tri grend slema i po broju najvećih trofeja se izjednačio sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, postao je rekorder kada su u pitanju nedelje provedene na prvom mestu ATP liste, a osvojio je i najviše masters trofeja (37).

NOVAK DONEO REVOLUCIONARNU ODLUKU! Đokovićeva igra više neće biti ista!

EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

 

Đoković je istakao da je u fazi karijere kada pažljivo bira turnire na kojima će učestovati.

Takođe, imajući u vidu da je u maju proslavio 34. rođendan, neminovno je da mora da napravi izvesne promene u igri, odnosno da igra kraće poene.

- Konstantno tražim pravu formulu da bih što duže ostao na tronu. Pa i sada, iako imam 34 godine. U ovim godinama morate da radite dvostruko više nego obično, jer dolaze mladi igrači, koji su snažni i sjajno se kreću. Zato moram da budem racionalan i da ne rasipam previše energije. Istovremeno, mogu moje veliko iskustvo da koristim protiv njih - rekao je Đoković za Gazetu delo Sport.

ŽELI DA ZNA NOVAKOVU TAJNU! Naredni Đokovićev rival traži savet od Medvedeva!

U finalu mastersa u Parizu u kom je posle preokreta pobedio Danila Medvedeva Đoković je češće izlazio na mrežu i bio znatno agresivniji nego inače. Upravo tako će u budućnosti izgledati Novakova igra.

- Moj cilj je da budem sve agresivniji. Taj sam zadatak postavio sebi u ovom delu moje karijere. Rođen sam sa pretežno defanzivno orijentisanim stilom igre, zahvaljujući i sposobnosti da pokrijem ceo teren. Ali, sada su mi potrebne i neke tehničko-taktičke promene - naveo je osvajač 20 grend slem trofeja.

NOVAK DONEO REVOLUCIONARNU ODLUKU! Đokovićeva igra više neće biti ista!

Tanjug/Ap

 

Osvrnuo se svetski broj jedan na poraz u finalu US opena, koji ga je sprečio da postane prvi igrač sa kalendarskim grend slemom posle više od pola veka.

- Poraz ne mora da izazove samo loše emocije u tom trenutku, nego nudi i priliku da još izgradite i izoštrite vaš karakter. Rad na mentalnoj snazi je jednako važan kao na tehnici i fizičkoj snazi - zaključio je prvi reket sveta.

VILANDER NASTAVLJA DA IZNENAĐUJE! Najveći kritičar tvrdi da Novak iskorišćava Medvedeva!

Pored Novaka i Ruda u Zelenoj grupi su još Stefanos Cicipas i Andrej Rubljov.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading