PROTIV NJEGA JE NOVAK OSTVARIO PRVU VELIKU POBEDU! Đoković je stazama slave počeo da korača posle trijumfa nad teniserom koji na trofejnim policama ima dve zlatne olimpijske medalje!
EPA/Mario Ruiz

Pre 15 godina u Amersfortu Novak Đoković je osvojio prvu ATP titulu u svojoj karijeri.

On je tada u finalu holandskog turnira savladao Nikolasa Masua rezultatom 7:6, 6:4.

Tako je počeo slavni pobednički put našeg teniser koji još uvek traje. Novak je do danas osvojio čak 86 ATP titula.

Zanimljivo je da je u finalu tog turnira savladao čoveka koji je uradio nešto što nijednom teniseru nije pošlo za rukom.

Čileanski teniser Nikolas Masu je 2004. godine  na Olimpijskim igrama u Atini osvojio je dve zlatne medalje.  On je tako postao jedini teniser koji je na istim Olimpijskim igrama osvojio dve zlatne medalje.

Davne 2004. godine u Atini, čileanski teniser je uradio nešto što nijednom njegovom kolegi još uvek nije pošlo za rukom.

Masu je u grčku prestonicu došao kao 14. teniser sveta, dok je na turniru bio postavljen kao 10. nosioc u singl konkurenciji. Bez obzira na to, Masu je uspeo da se okiti olimpijskim zlatom, a isto je uradio i u dubl konkureciji u paru sa Fernandom Gonzalesom.

Posle ovog podviga, Masu nije napravio nijedan veći uspeh. U karijeri je osvojio šest turnira, a zanmljivo je da nikada nije uspeo da se plasira u četvrtfinale nekog grend slem turnira.

Karijeru je zvanično završio 2013. godine, a već dve godine trenira austrijskog tenisera Dominika Tima.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading