ĐOKOVIĆ NAPRAVIO HAOS U AUSTRALIJI! Ministar i premijer se posvađali zbog Srbina!
EPA-EFE/DEAN LEWINS

Srpski teniser Novak Đoković još uvek ne zna da li će učestvovati na prvom grend slem turniru u sezoni - Australijan openu. Koliko je situacija oko vakcinacije uzavrela svedoči i činjenica da su se premijer i ministar u zemlji kengura posvađali oko nastupa najboljeg na svetu.

Ministar trgovine i turizma Den Tihan rekao je da bi Novaku trebalo omogućiti učešće na turniru ako je spreman da umesto vakcinacije, prihvati 14 dana u karantinu.

- Ovde treba da koristimo zdrav razum. Ako možemo da dovedemo igrače, a posebno najbolje igrače na svetu i oni mogu da izdrže dvonedeljni karantin, čini mi se da je to predlog zdravog razuma - rekao je Tihan za australijske medije.

ĐOKOVIĆ NAPRAVIO HAOS U AUSTRALIJI! Ministar i premijer se posvađali zbog Srbina!

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

 

- Novak Đoković je temelj Australijan opena i jedan od najboljih igrača koji je ikada igrao na ovom turniru. Bila bi šteta da ne nađemo način, posebno ako je bio spreman da odradi dve nedelje karantina, da dođe i odbrani izvanredan rekord koji ima na Australijan openu. Neverovatno je važno da se vakcinišete, ali ono što treba da uradimo je da koristimo zdrav razum. Ako postoji dvonedeljni karantin i igrači su bezbedni, to znači da možemo da održimo turnir kako dolikuje - naveo je Tihan.

Međutim, sa njim se ne slaže premijer Danijel Endruz koji je ove srede rekao da će vrata Australije ostati zatvorena za sve nevakcinisane tenisere i teniserke. 

Vremena, istina, ima još dovoljno, a videćemo kakva će biti konačna odluka.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading