ZEMLJOTRES U SVETU TENISA! Pobuna pred Australijan open, da li će se turnir uopšte i igrati?
Tanjug/Ap

Kako je krenulo, prvi grend slem u sezoni Australija open vrlo lako mogao bi da se ni ne održi. Za sve su krivi organizatori koji ne dozvoljavaju učešće nevakcinisanim teniserima i teniserkama.

Kako piše uticajni australijski "Herald San" čak 35 odsto tenisera i 40 odsto teniserki koji su planirani za učešće na Australijan openu neće moći da igraju jer nisu vakcinisani.

- Neće samo teniseri nedostajati, već i teniserke. Više od trećine profesionalnih tenisera i teniserki nije potpuno vakcinisano - navodi se u tekstu Herald Sana.

ZEMLJOTRES U SVETU TENISA! Pobuna pred Australijan open, da li će se turnir uopšte i igrati?

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

 

Đoković je nedavno otkrio da će sačekati i videti kakve će restrikcije uvesti Australijan open, pa će nakon toga odlučiti da li želi da učestvuje na turniru koji mu je omiljen.

- Zauzimam stav koji zauzimam i uvek sam isto razmišljao. Neću da otkrijem svoj status da li sam se vakcinisao ili ne. To je privatna stvar i po našem zakonu ko god te pita, ti na neki način možeš i da ga teretiš za to što te je pitao. To je neumereno pitanje. Kažem vam sportski, ne znam da li ću ići. Naravno da želim da idem, Australija je moj najuspešniji grend slem, hoću da učestvujem, volim ovaj sport, imam i dalje motivaciju, ali sam rekao zašta imam motivaciju. To je čitava geneza - objasnio je nedavno Đoković za "Blic".

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading