DIMITROV NE STAJE! Prvo je Novaku sačuvao tron, a onda posle novog preokreta srušio Federerovog dželata!
EPA-EFE/RAY ACEVEDO

Bugarski teniser Grigor Dimitrov pobedio je Poljaka Huberta Hurkača u četvrtfinalu mastersa u Indijan Velsu - 3:6, 6:4, 7:6 (2), posle dva sata i 40 minuta igre.

Bio je ovo spektakularan meč u kojem je Dimitrov došao do novog velikog trijumfa posle još jednog preokreta.

Nakon što je eliminisao Danila Medvedeva i tako ga sprečio da od ponedeljka pretekne Novaka Đokovića na ATP listi, Grigor je pobedio i Hurkača, koji je ove godine u četvrtfinalu Vimbldona deklasirao Rodžera Federera. 

Poljak je odigrao odličan prvi set. Brejk lopti nije bilo sve do osmog gema, kada Hurkač oduzima servis rivalu, a onda u narednom gemu potvrđuje brejk. 

Drugi set pripao je Dimitrovu. Na startu je viđena razmena brejkova, da bi se odlučujući trenutak dogodio u desetom gemu, kada Bugarin ponovo oduzima servis rivalu i meč uvodi u odlučujući deo igre. 

Prava drama viđena je u trećem setu. 

Grigor je plesao po terenu i poveo 4:2, vrlo brzo je servirao i za meč, ali se Hurkač vratio u igru i izjednačio na 5:5.

Zatim su obojica osvojili po gem na svoj servis, pa se otišlo u taj-brejk. Dimitrov je bio čvršći i koncentrisaniji, pa je dobio sa 7:2 i plasirao se u polufinale.

Rival će mu biti Kameron Nori koji deklasirao Dijega Švarcmana sa 6:0, 6:2.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading