ŠOKANTNA SAZNANJA! Desetorica tenisera redovno nameštaju mečeve, a četvorica su iz veoma bogate evropske države?!
EPA

Skandal u svetu tenisa! Neimenovani mladi holandski teniser izjavio je za medije u domovini da je pre dve godine saznao za šemu nameštanja mečeva od nekadašnjeg dubl-partnera. Po njegovim rečima, postoje čak desetorica profesionalnih igrača koji na redovnoj bazi nameštaju mečeve kako bi obezbedili dodatne prihode, a od njih su četvorica Holanđani.

 

- Delio sam sobu sa drugim teniserom i razgovarali smo o tome kako finanijski uspevamo da pokrijemo zahteve profesionalnog tenisa, koji je često veoma skup. Igrači za skoro sve moraju da plaćaju sami – putovanja, smeštaj, ponekad čak i trenera i salu za trening. Tu se otvorila tema nameštanja mečeva – taj igrač mi je rekao da ima drugi mobilni telefon, sa kojeg porukama obaveštava nepoznatu osobu o tome kada će izgubiti set na određenom meču u zamenu za nekoliko hiljada evra. Bio sam zatečen – znao sam u principu da to postoji, često su se javljale sumnje u nekim situacijama, ali sam pretpostavljao da su generalno teniseri "čisti" - izjavio je neimenovani holandski teniser za NOS.

- Nisam želeo da prijavim ovaj slučaj do sada – delimično zato što mi je dubl-partner bio prijatelj, a delom zato što bih onda i ja postao predmet istrage. Morao bih da predam svoj telefon i slične stvari. Osim toga, i ja sam se ponekad kladio na tenis iz zabave, što bi moglo da napravi probleme - nastavio je mladi holandski teniser.

Osim igrača iz Holandije, u ovaj mehanizam nameštanja uključeni su, prema rečima anonimnog tenisera, i igrači iz Francuske, Španije i Belgije. Sudske vlasti u Holandiji su rekle da će postupak biti pokrenut, ali da nije šokantno što se neki igrači odlučuju za nameštanje, budući da od desetina profesionalnih tenisera u toj zemlji, tek nekolicina može dobro da zaradi. Teniski savez Holandije se javio ovim povodom i izneo osude na činjenicu da igrači iz te zemlje učestvuju u takvim nedozvoljenim radnjama.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading