ŠOKANTNA ISPOVEST GREND SLEM FINALISTE! Nije imao šta da jede, molio za novac da bi preživeo
PHOTO/EPA/SRDJAN SUKI

Nekadašnji australijski teniser Mark Filipusis priznao je da je bilo momenata nakon teniske karijere kada nije imao šta da jede.

Bio je jedan od najboljih tenisera sveta, zauzimao je 8. mesto na ATP listi, igrao grend slem finale, zarađivao mnogo novca, ipak, bilo je perioda kada nije imao ni za hranu. 

Zbog povrede i nekoliko operacija kolena, bio je primoran da završi karijeru i u jednom trenutku nije imao šta da jede nakon što je zarađen novac krenuo da se topi.

- Sanjao sam da postanem profesionalni teniser i moja porodica je sve stavila na kocku. Moj otac je imao dobar posao u banci, ali je dao otkaz kako bi meni pomogao da ispunim svoje snove. Dobra vest je da sam uspeo i da otac i majka više nisu morali da rade. Ali, došao sam kasnije u tešku situaciju - rekao je Filipusis nedavno za australijske medije.

Otkrio je Australijanac da je za pomoć molio prijatelje.

- Nekoliko meseci sam bio u "autu". Nisam mogao sebi ništa da priuštim, molio sam prijatelje da mi daju novac za hranu. Sedam dana smo znali da jedemo testeninu od kupusa koju je moja majka ranije zvala "hrana za siromašne." To je bio kupus i malo testenine sa začinima. Najgore mi je bilo da gledam kako porodica pati zbog mojih grešaka.

Filipusis je priznao da je trošio više nego što je zarađivao i da je u jednom trenutku u svom vlasništvu imao više luksuznih automobila i oko 15-ak motora.

Znao je da ode u najbližu prodavnicu i kupio automobil od 100.000 dolara samo zato što u tom trenutku nije mogao da nađe slobodan taksi.

- Bilo je sramota. Moja odgovornost je bila da brinem o njima, jer su mi pomogli da ostvarim san. Bio sm,a na mračnom mestu, patio od depresije. Nema većeg bola od gledanja najmilijih kako pate zbog mojih grešaka.

Filipusis je igrao finala US Opena i Vimbldona, a vrhunac je imao od 1996. do 2003. kada je osvojio 11 ATP trofeja. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading