ŠOK! Indijan Vels ipak bez svetskog broja 1! Procurio i razlog...
EPA

Najbolja teniserka sveta Ešli Barti povukla se sa turnira u Indijan Velsu i neizvesno je da li će igrati do kraja sezone. Australijanka je poslednji put igrala na US openu, gde je izgubila u trećem kolu i zajedno sa svojim timom nije se vraćala u Australiju još od marta, posle Australijan opena.

 

Ešlin trener Kreg Tajzer rekao je za Asošiejted pres da će Barti morati u dvonedeljni karantin u Australiji po povratku sa WTA finala u Gvadalahari. On je kritikovao uslove takmičenja, pošto je finalni turnir iz Šenžena prebačen u Meksiko zbog pandemije korona virusa. Barti je pobedila na završnom turniru koji je poslednji put igran 2019. godine, ali je Tajzer rekao da nije siguran da li će ona braniti titulu. 

 - Saznali smo da ćemo igrati u Meksiku na 1.500 metara nadmorske visine i da će se koristiti drugačije loptice, koje praktično lete. To je loptica koja, kada koristite u normalnim uslovima, ne odskače. Nije najbolja reklama za najbolje igračice na svetu da igraju nešto što nikada ranije nisu. U uslovima u kojima nikada nisu igrale, u zemlji u kojoj ne igraju i nadmorskoj visini, mislim da je to smešno - rekao je Tajzer. 

Iskusni stručnkak je naveo da je Barti psihički i fizički iscrpljena i da igrajući završni turnir koji počinje 8. novembra, ne želi da rizikuje pripreme za Australijan open sledeće godine. 

-Potreban joj je odmor. Rekao sam joj da ode na odmor. Nama svakako nije lako da idemo da igramo u Meksiku, a zatim da se vratimo i budemo dve nedelje u karantinu i upropastimo naše leto u Australiji. To je odluka o kojoj ćemo mnogo morati da razmislimo - zaključio je Tajzer.

Za višesportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading