FEDERER NAJAVIO REVOLUCIJU! Rodžera je ovo strašno pogodilo, morao je hitno da se oglasi!
Tanjug/Ap

Teniseri su gotovo svakodnevno pod stresom i to je jedna od gorućih tema.

Švajcarski teniser Rodžer Federer smatra da mora nešto da se promeni u odnosu između tenisera i novinara, posle svega što se dogodilo Naomi Osaki.

Japanska teniserka je odustala od Rolan Garosa, pošto nije želela da komunicira sa medijima kako bi zaštitila mentalno zdravlje. Iz istog razloga je propustila i Vimbldon.

Federer smatra da društvene mreže doprinose povećanju stresa.

- Tužno je kada vidite da se tako nešto događa. Stres je ogroman. Mnogo toga se dešava i zbog društvenih mreža… Tokom prvih deset godina moje karijere nije toga bilo, imao sam samo zvanični sajt. Međutim, onda su se pojavile društvene mreže - rekao je Federer. 

FEDERER NAJAVIO REVOLUCIJU! Rodžera je ovo strašno pogodilo, morao je hitno da se oglasi!

Tanjug/Ap

 

Ističe da je neophodno da novinari i igrači nađu kompromis.

- Uz to, situacija sa medijima mora da se razmotri ponovo. Jedan sam od sportista koji je imao najviše konferencija. I uvek je isto. Uvek. Mislim da igrači, organizatori, novinari treba da sednemo i razgovaramo, da vidimo šta bi odgovaralo svima. Potrebna nam je revolucija. Ili bar unapređenje onoga što sada imamo - naveo je Švajcarac. 

Jedan od najboljih tenisera svih vremena je dodao da svi treba da imaju više razumevanja za profesionalne sportiste.

- Ne mogu da zamislim početak karijere uz drušvetene mreže, nemam predstavu kako bih se sa time izborio. Na svakih 10 lepih kometara, dolazi bar jedan negativan i to je onaj koji privlači najviše pažnje. Situacija je užasna. Treba upamtiti da su teniseri sportisti i profesionalci, ali i ljudska bića takođe - zaključio je Federer. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading