TENISKI SVET NA NOGAMA! Bivša šampionka Vimbldona iznela hrabru prognozu - evo koliko će grend slemova osvojiti Novak Đoković
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da osvoji kalendarski slem, pošto je u finalu US Opean izgubio od Rusa Danila Medvedeva.

Ipak, iza sebe ima fenomenalnu sezonu u kojoj je osvojio Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon i izjedančio se sa Rodžereom Federerom i Rafaelom Nadalom po broju grend slemova, pa sada sva trojica imaju po 20 najvećih trofeja.

Nekadašnja francuska teniserka Marion Bartoli smatra da je Đoković izgubio finale US Opena, jer je bio nervozan zbog potencijalnog osvajanja kalendarskog slema, ali očekuje da će najbolji teniser svih vrema do kraja karijere osvojiti najmanje 23 grend slema.

- Bilo je očigledno da je poraz usledio samo zbog pritiska. Isto se desilo Sereni Vilijams, kad je izgubila od  Roberte Vinči, što niko nije očekivao. Doduše, to je bilo u polufinalu - rekla je Bartoli, prisećajući se 2015. godine i senzacionalnog sve-italijanskog finala u Njujorku, kada je slavila Flavija Peneta.

- Novak je to i sam rekao posle meča, priznavši da se osećao kao da nema noge u finalu. Nije to bio onaj Đoković koga smo navikli da gledamo, koliko god da je natčovek, u nekom trenutku je previše pritiska, čak i za nekog poput njega. Mislim da će teško stići do nove prilike za kalendarski slem, ali verujem da će stići d obrojke od 23 gren slema ukupno - zaključila je Bartoli koja je osvojila Vimbldon 2013. godine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading