OD KAKO JE ZAPALILA SVEĆU NA KOSOVU! SADA SE SVE MENJA! Jelena Đoković uvodi jednu veliku promenu u svom domu! (FOTO)
Printscreen/Instagram

Dok je naš najbolji teniser Novak Đoković bio u poseti Sarajevu i generalno Bosni i Hercegovini, njegova supruga Jelena odlučila je da krene put Kosova i Metohije.

Lepša polovina prvog reketa sveta posetila je svetinja na jugu naše zemlje, posetila nekoliko škola i najavila da će uskoro i njen suprug stići sa njom.

Jelena je bila pod utiskom onoga što je zatekla na Kosovu. Jasno je da su je ganule scene iz naših manastira kao i ljudi koji su odlučili da nastave svoj život u Kosovskoj Mitrovici i ostalim gradovima, iako su pod konstantim pritiskom.

OD KAKO JE ZAPALILA SVEĆU NA KOSOVU! SADA SE SVE MENJA! Jelena Đoković uvodi jednu veliku promenu u svom domu! (FOTO)

Printscreen/Instagram

 

Jednu jako zanimljiv zaključak donela je Jelena po pitanju sveća i odlučila da će se u njenom domu praktikovati nešto drugačiji običaji.

Sveća je simbol nesebične žrtve - ona sagoreva sebe da bi drugima dala svetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca i predavanju svetlosti Boga - napisala je Jelena i nastavila:

- Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rodjenja života tako što gasimo sveću na torti dok zamišljamo želju?  Zapitala sam se i poželela da makar u svom domu promenim tu tradiciju. Sve zahvaljujući ovom putovanju i posetama usamljenim velikim svećama koje sijaju na tlu Kosova i Metohije da osvetle sve nas i budu nam smernica i putokaz da samo ono sto je nematerijalno opstaje i odoleva svemu - piše između ostalog u objavi Jelene Đoković na Instagramu.

 

 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading