JOŠ JEDAN U NIZU KOJI PRETI ĐOKOVIĆU! Srušio je Nadala, a sada je i Novaku poslao jasnu poruku
AP Photo/John Minchillo

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da osvoji kalendarski slem, pošto je u finalu US Opena poražen od Danila Medvedeva.

Mnogi su nakon tog meča "osetili Novakovu krv" i sve je više onih koji veruju da mogu da ga pobede.

Jedan od igrača koji je skrenuo pažnju na sebe je Južnoafrikanac Lojd Heris.

Heris je ove godine došao do jedne od najvećih pobeda u karijeri, jer je na turniru u Vašingtonu savladao Rafaela Nadala, dok je na US Openu stigao do četvrtifala kada ga je zaustavio Aleksandar Zverev.

- Smena dolazi već neko vreme. Toj mlađoj generaciji je samo bilo teže da uradi nešto na slemovima. Novak je praktično bio nezaustavljiv do ovog poslednjeg meča. Naišao je na izuzetno nezgodnog protivnika tog dana. Danil je igrao zaista dobar tenis i njegov uspeh pokazuje sjaj ove nove generacije - smatra Heris.

JOŠ JEDAN U NIZU KOJI PRETI ĐOKOVIĆU! Srušio je Nadala, a sada je i Novaku poslao jasnu poruku

Tanjug/Ap

 

Lojd Heris ima 24 godine i 31. je reket sveta, a o igračima koji predstavljaju budućnost tenisa ima samo reči hvale.

- Zverev je osvojio zlato u Tokiju, Medvedev uzeo i kanadski masters, mlađi stvarno dolaze. Ako pogledate sada Top 50, imate tu sada više mladih nego pre recimo 20 godina. To dovoljno pokazuje.

- Ože-Alijsim je imao sjajnu sezonu, Hubert Hurkač je osvojio Majami, Kasper Rud osvojio tri titule. Ova nova generacija lepo stupa na scenu i to su momci sa kojima sam odrastao - rekao je Heris. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading