ŠOKANTNA IZJAVA MLADOG TENISERA "Protiv Đokovića sam se osećao kao Federer"
AP Photo/Elise Amendola

Mladi norveški teniser Holger Rune igrao je prvo kolo US opena protiv Novaka Đokovića i uspeo je da osvoji set. Publika je sve vreme navijala za njega, skandirala mu ime i davala mu podršku.

 

Rune je pisao blog za ITF sajt i prisetio se tog meča.

- Nisam ništa znao o tome, nikada u karijeri nisam doživeo tako nešto kao u 'Velikoj jabuci', bilo je fantastično. Nisam ni znao da li ću otputovati u Njujork, pošto je moj trener Lars hteo da igra na sigurno. Pošto nije bilo čelendžera na betonu ni pre ni posle US Opena, mogli smo da imamo kratko putovanje i kratko ostanemo tu. Dogovorio sam sam se sa trenerom i majkom da ipak odemo jer moja igra tamo može da napreduje. Poslednji meč kvalifikacija igrao sam protiv Morainga, koji je servirao kao Izner. Pri rezultatu 5:3 u trećem setu pala je kiša i meč je prekinut. Plašio sam se da će se Mats vratiti u igru, pošto će udarati jako jer nema šta da izgubi. Analizirao sam ga i na kraju sam pobedio, bio je to sjajan osećaj.

A onda je saznao da mora da igra protiv Đokovića.

- Ležao sam u krevetu kada mi je stigla poruka da u prvom kolu igram protiv Novaka Đokovića. Ostao sam bez reči i srce je počelo ubrzano da mi kuca. Bilo je neverovatno, Nole je neko kome se divim, trenirali smo zajedno i on je neverovatan, kompletan igrač. Svi su navijali za mene, skandirali su moje ime. Naježio sam se. Kada su skandirali moje ime protiv Đokovića, osećao sam se kao Rodžer Federer. Dali su mi energiju i zato sam osvojio set. Od Đokovića sam mnogo naučio - napisao je Rune.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading