WTA LISTA Džinovski skok Radukanu, Ogla Danilović takođe lepo naredovala
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Australijanka Ešli Barti zadržala je prvu poziciju na WTA listi sa 10.075 bodova, dok je Beloruskinja Arina Sabalenka i dalje druga sa 7.720 bodova. Čehinja Karolina Pliškova i Ukrajinka Elina Svitolina napredovale su za jednu poziciju i sada su treća, odnosno četvrta na svetu, dok je Ukrajinka Elina Svitolina pala za dva mesta i nalazi se petoj poziciji.

Među najboljih deset na svetu su još Japanka Naomi Osaka, koja je nazadovala za dve pozicije, Amerikanka Sofija Kenin, Čehinja Barbora Krejčikova, Poljakinja Iga Švjontek, Garbinje Mugurusa iz Španije i Čehinja Petra Kvitova.

Najveći napredak upisala je šampionka Otvorenog prvenstva SAD, Britanka Ema Radukanu koja je upisala skok od čak 127 pozicija i sada je 23. na svetu. Finalistkinja Ju Es Opena, Kanađanka Lejla Fernandes je u odnosu na prošlu listu bolje plasirana za 45 mesta i trenutno je 28. na WTA listi.

Najbolje rangirana srpska teniserka Nina Stojanović pokvarila je plasman na danas objavljenoj WTA rang-listi za 19 pozicija i sada zauzima 113. mesto.

Nina Stojanović je pala jedno mesto i sad je na 113. poziciji sa 735 bodova. Za razliku od Stojanović, Olga Danilović je napredovala, i to za 16 mesta i trenutno je 129. teniserka sveta sa 604 boda, dok je Aleksandra Krunić napravila tri koraka napred i nalazi se na 176. poziciji.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading