POMENUO PORODICU, TOTALNO SE SLOMIO! Novak morao da prekine konferenciju, suze su same tekle!
Printscreen

Na konferenciji za medije Novak bio je iskren.

- Osećam tako mnogo različitih emocija. To što sam rekao na ceremoniji, stvarno to mislim. Deo mene je, naravno, tužan. Teško je progutati ovaj poraz imajući u vidu sve što je bilo u igri. Ipak, osetio sam nešto što nikada nisam ovde u Njujorku. Publika je učinila da se osećam veoma posebno. Ne znam, nisam ništa očekivao, ali količina podrške i energije, ljubavi koju sam dobio od publike je nešto što ću večno pamtiti - rekao je Đoković.

Nije mogao da parira

- Izašao je veoma odlučno na teren. Mogli ste da osetite da je bio na vrhuncu svojih sposobnosti u svakom udarcu. Imao je jasnu sliku šta da uradi taktički, izveo je to savršeno. S druge strane, ja sam bio ispod svog nivoa igre. Noge me nisu slušale, pokušavao sam, dao sve što sam mogao. Napravio sam mnogo neiznuđenih grešaka, servis gotovo da nisam imao. Ako igrate kao Medvedev, koji pogađa svoje tačke tako dobro, asove, ima mnogo lakih poena na prvi servis, osećate stalan pritisak na svom servisu, Da budem iskren, bio sam ispod svega u igri. Jedan od onih loših dana, na nesreću - objasnio je Đoković.

Nastavio je u istom ritmu

"Bilo je različito, moj osećaj na terenu nije bio takav kao u Parizu. Energetski, bio sam spor. Početak drugog seta bio je preloman, Nekoliko brejk lopti na njegove prve servis gemove. Bilo je i 0:40, jedan udarac, tamo ili ovde... Bio sam blizu. Ko zna kakva bi bila putanja meča da sam rano došao do brejka u drugom setu."

Previše se potrošio

"Moglo bi se reći. Imao sam više sati na terenu od Danila. Ipak, ovo je bio veoma zahtevan i emotivan period za mene, u poslednjih pet ili šest meseci. Grend slemovi, Olimpijske igre, igranje kod kuće u Beogradu. Sve se skupilo za mene i akumuliralo emocije kroz koje sam prošao. Nažalost, nisam napravio taj završni korak. Ipak, kad se sve podvuče, moram da budem zadovoljan godinom.

POMENUO PORODICU, TOTALNO SE SLOMIO! Novak morao da prekine konferenciju, suze su same tekle!

EPA-EFE/JUSTIN LANE

 

 

Ciljevi su bili jasni!

- Tri slema i finale. Poslednjih godina sam bio veoma otvoren i jasan po pitanju ciljeva, da želim da igram najbolje na slemovima. Uspevam u tome. Ostao sam kratak za još jednu titulu, ali moram da budem ponosan sa svim što smo tim i ja postigli. U tenisu se brzo učimo kako da okrenemo stvari. Uskoro će biti još izazova, mnogo toga dolazi. Naučio sam kako da prebrodim teške poraze u finalima slemova, one koje bole najviše. Pokušaću da izvučem određene pouke iz toga, da budem jači, da nastavim. I dalje volim ovaj sport i osećam se dobro na terenu, Sve dok je tog motiva i plamena u meni, nastaviću", jasan je Đoković.

Otvoreno o osećanjima!

- Olakšanje, bio sam srećan da je sve gotovo zbog svega što je prethodilo turniru i svega mentalnog, emotivnog sa čim sam morao da se nosim kroz takmičenje poslednjih nekoliko nedelja, bilo je previše. Mnogo toga da se nosiš sa tim. Srećan sam da se trka završila. Istovremeno sam tužan, razočaran, ali i zahvalan publici na tom posebnom momentu koji su mi stvorili na terenu - zaključio je Đoković na konferenciji za medije na engleskom, da bi ga potom savladale emocije u razgovoru sa srpskim medijima.

O porodici!

- Naravno, život je potpuno drugačiji, ja sam i suprug i otac, imam druge prioritete kada se život sagleda u celini. Želeo bih više da budem sa decom, to sam sebi obećao jer… Odsustvo me boli dosta…- suze su sam krenule. Đokoviću i tu je bio kraj, nije mogao više da govori.

Bonus video:

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Ana

13.09.2021 08:20

Sa toliko postignutog u životu, možeš da budeš ponosan na sebe, kao što je cela Srbija ponosna. Volimo te Nole, za nas ti si najveći pobednik!!!

Ruzica

13.09.2021 08:36

Nole ti si nas junak,najveci si. Ti si toliko dosad uradio, drugi da zive 7 zivota ne mogu toliko. Glavu gore VELICINO!!!!