SLOVAKINJA BEZ DLAKE NA JEZIKU Žestok udar na Osaku, ovakve reči nije očekivala
EPA-EFE/WU HONG

Slovakinja Danijela Hantuhova, svojevremeno peta igračica sveta, poručila je da svi teniseri moraju da ispunjavaju obaveze prema medijima.  Hantuhova ima čvrsta stav i napominje da ako neko ne želi da ispunjava sve obaveze kad dođe na turnir, ne treba ni da igra.

U polemiku oko ponašanja Naomi Osake Slovakinja se uključila zbog činjenice da se Japanka ponovo raplakala pred novinarima. 

- Konferencije za medije su deo posla, zato smo profesionalni sportisti. Kad dođeš na turnir, ne možeš da kažeš, igraću samo ako mi protivnica šalje lopte na bekhend, ili, ne servira mi se danas, primaću samo servis. To što se izbegava kontakts a medijima je izraz nepoštovanja prema turnirima, posebno sada kada znamo šta sve treba da bi se organizovao turnir zbog svega u poslednje dve godine. Najmanje što profesionalac u bilo kom sportu može je da se pojavi na pres konferenciji. To nije nauka o raketama, da pričate pola sata ili sat o tome što ste upravo uradili i o sportu koji volite.

Hantuhova je dala predlog kako stvari mogu da se poprave kod onih koji imaju probleme poput Osake.

- Ako želite da skinete deo pritiska sa sebe, verovatno najbolji način da to uradite je da za početak ne budete na društvenim mrežama. Svi igrači imaju mnogo toga sa čim se nose van terena i to je sve deo života. Ako je potrebno, takve stvari ne bih delila sa ostatkom sveta, ali ako to radite, potražila bih profesionalnu pomoć ili napustila turnire neko vreme da steknem drugačiju perspektivu. Pažnja koju je Osaka privukla na sebe nije laka, ali odlazak na konferencije za medije je najmanje što jedan igrač može a uradi za turnir.

Ona je priznala da ni njoj često nije bilo lako da priča posle neuspeha, ali ima jasnu poruku.

- Ako osećaš da nisi spreman za konferencije za medije, bolje je uopšte da ne igraš turnir. Bez medija, ne bismo zarađivali toliko, to je tako prosto - zaključila je Hantuhova, koja je u karijeri osvojila sedam titula.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading