POSLE TEŠKE POBEDE Nadal otkrio "tajnu", ali mnogi sumnjaju da je to istina
EPA-EFE/SHAWN THEW

Povratak Rafaela Nadala na terene nije protekao onako kako su očekivali njegovi navijača. Osvajač 20 grend slem pehara se mučio na startu ATP turnira u Vašingtonu, gde je odigrao prvi meč posle poraza od Novaka Đokovića u polufinalu Rolan Garosa. 

Španski teniser je morao da igra taj-brejk trećeg seta, ali ipak je uspeo da pobedio Amrikanca Džeka Soka, 6:2, 4:6, 7:6 (1) i plasirao se u treće kolo turnira u Vašingtonu. Naredni protivnik svetskog broja tri jedan je 14. nosilac, Južnoafrikanac Lojd Heris.

Posle više od mesec ipo pauze, Španac se prilično mučio protiv Amerikanca i priznao je da još nije sasvim spreman.

- Duel nije bio lak. Počeo sam previše da se mučim. Svestan sam da neće biti lako da se vratim posle povrede stopala i pauze. Ipak, tu sam. U stanju sam da igram naredni meč, to su dobre vesti. Potrebni su vam mečevi poput ovoga da biste bili spremniji posle mesec dana bez turnira. Sve to je deo procesa, znam kako to ide. Mnogo puta sam prošao u karijeri kroz ovu stvar. Nije nešto što me brine. Sve je u tome da se ovakvi mečevi dobiju. To vam pomaže da budete bolji. Ako sam u stanju da napredujem što se tiče stopala, ostalo će doći postepeno - rekao je Nadal.

Španac je dodao i da je posebno impresioniran igrom nekad osmog, sad 192. igrača sveta.

- Istina je da je imao nekoliko povreda, sa tim je uvek teško. Uz to, mnogo mlađih, pobeda glavnih igrača je na sceni. Nije lako boriti se sa njima. Mlađi su, dobri, spremni da igraju koliko god nedelja je potrebno. Viđao sam ga kako igra bolje nego u nekoliko poslednjih sezona, nema dileme. Srećan sam što se vratio, želim mu sve najbolje.

Nadal najavljuje podizanje forme do US opena. 

- Dosta sam odmarao. Možda sad nije momenat za odmor, već da nastavim. Nije trenutak da previše treniram jer sam odigrao meč od tri sata, tako da moram da budem spreman. Imaću samo kraće zagrevanje kako bih se spremio za meč, imam teškog protivnika - zaključio je Nadal.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading