ŠTA JE TAJNA NOVAKOVOG USPEHA? Nakon što je posetio ovo misteriozno srpsko selo Đoković ne zna za poraz (FOTO)
EPA/Youtube/Printscreen

 

Srpski teniser od kako je sa suprugom posetio jedno srpsko selo, nanizao je 18 pobeda.

Naš najbolji teniser Novak Đoković uskoro putuje u Tokio gde će pokušati da po prvi put u karijeri osvoji zlatnu medalju i dođe na korak do najvećeg uspeha u istoriji "belog sporta" - osvajanja zlatnog slema.

Srpski as od 16. maja i duela sa Rafaelom Nadalom u finalu mastersa u Rimu, ne zna za poraz. Čak 18 pobeda bilo je i više nego dovoljno za tri trofeja. Redom je Nole osvajao Beograd, Rolan Garos i Vimbldon, a sada se nada i zlatu u Japanu.

ŠTA JE TAJNA NOVAKOVOG USPEHA? Nakon što je posetio ovo misteriozno srpsko selo Đoković ne zna za poraz (FOTO)

Tanjug/Ap

 

Mnogi se pitaju šta je uticalo na tako dobru formu i koja je tajna srpskog tenisera. Pokušali smo da se malo vratimo u prošlost i došli do jednog zapažanja, koje ništa ne mora da znači, a opet može biti od presudne uloge.

Nakon poraza u Rimu, Novak je sa suprugom Jelenom otputovao u jedno srpsko selo nadomak Zlatibora gde je otvorio vrtić. U pitanju je Ljubiš, selo u opštini Čajetina.

Đokovićima je očigledno baš prijala poseta ovom selu pa su iskoristili priliku da uživaju u specijalitetima, ali i isprobali najduži ziplajn u Srbiji.

Da li je zaista Ljubiš probudio nešto posebno u Novaku ostaje da saznamo do kraja godine. Nadamo se da će Nole 2021. godinu završiti kao apsolutni vladar teniskog sveta, a ko zna, možda energiju za nove uspehe potraži ponovo nadomak Zlatibora.

Ukratko o Ljubišu

Ljubiš je naselje u Srbiji u opštini Čajetina u Zlatiborskom okrugu, jedno od većih Zlatiborskih sela koje se nalazi između vrhova Murtenice, Borkovca i Jasenova. Prema popisu iz 2011. bilo je 515 stanovnika.

Prosečna nadmorska visina iznosi oko 850m (najniži deo je 810m, dok je najviši vrh Borkovca oko 1000m). Ljubiš se sastoji iz centralnog dela (centra) i zaselaka Gornjeg Ljubiša i Donjeg Ljubiša.

Ljubiš je rodno mesto našeg poznatog pesnika Ljubivoja Ršumovića udaljeno je 25 kilometara od centra Zlatibora. Priroda u Ljubišu je izuzetno bogata i obiluje raznim vrstama biljnog sveta. Posebno se ističu lekovito bilje, pečurke i šumsko voće, pa je idealno za sve one koji vole da šetaju po livadama i šumama i uživaju u plodovima prirode. Kroz selo protiče reka Ljubišnica na kojoj postoje izgrađeni ribnjaci kalifornijske pastrmke. Ukoliko se odlučite da posetite ovo živopisno selo, ne propustite da obiđete i Ršumsku pećinu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Vuk

20.07.2021 13:22

Tajna Noletvog uspeha, to pitanje može postaviti samo NEUPUĆEN, DILEJA, tajna je u PATRIOTIZMU I RODOLJUBLJU!!! Nole živio 105 svojoj porodici!!!