"BILO MI JE IZUZETNO TEŠKO" Barti posle osvajanja Vimbldona "otvorila dušu"
EPA-EFE/Neil Hall

Ešli Barti je konačno postala teniserka koja ima više od jednog grend slema u karijeri, posle Rolan Garosa 2019. godine, danas je podigla i pehar na Vimbldonu. Australijanka je savladala u tri seta Karolinu Pliškovu, a posle meča je imala dugačku emotivnu ispovest.

Pre samo nekoliko nedelja Barti (25) je morala da se povuče sa Rolan Garosa zbog povrede. 

- Bio je to najneverovatniji mogući osećaj koji možete da doživite na teniskom terenu. U jednom trenutku sam sigurno bila u potpunoj neverici. Radila sam toliko sa timom da bi ovo ostvarila. Drago mi je što sam prva Australijanka posle 41 godine koja je osvojila Vimbldon – mi Australijanci imamo veliku sportsku tradiciju. Nadam se da će ova pobeda uticati na neke devojčice da i one krenu da ostvaruju svoje snove - rekla je Barti.

Nastavila je u dahu... 

- Posle povrede koju sam doživela na Rolan Garosu u drugoj rundi delovalo je da ću morati da odsustvujem dva meseca. Mnogi lekari u Australiji koji su gledali moje snimke nisu mi davali mnogo šansi da se vratim tako brzo. Činjenica da sam zaigrala na Vimbldonu je pravo čudo. Mislim da se sve dešava sa razlogom. Od samog početka, meča koji sam na Centralnom terenu igrala jer Simona Halep nije učestvovala na turniru, pobede nad Karlom Suares-Navaro, do ovog finala. Uspela sam da Karolini oduzmem njeno najjače oružje – servis - zaključila je Australijanka.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading